Smart Motor Sensor: Predicció d'avaries en processos industrials

Comissió: Conferències
Descripció:


Des de la generació elèctrica, a la fabricació, o el transport, la indústria empra una peça clau que és el cor de tots els seus processos, el motor elèctric. El motor elèctric acciona multitud de màquines, transporta persones, genera energia, però què passa quan el cor de la indústria es para.

Test Motors és una empresa especialitzada en el desenvolupament de solucions per al manteniment predictiu online de motors elèctrics i les seves càrregues associades.

Una de les claus fonamentals del manteniment predictiu, és realitzar una bona recopilació de dades de les variables físiques mesurables, com a vibracions, temperatures, velocitat, càrrega etc. Que ens permeti conèixer l'evolució de l'estat de la màquina.

Test Motors ha implementat la intel.ligència artificial en els motors elèctrics de baixa tensió, gràcies al Smart Motor Sensor (SMS). Aquest dispositiu permet recopilar en continu totes aquestes variables i d'altres, que seran decisives per a indicar-nos l'estat real del seu motor elèctric, interpretar-les, davant la generació o evolució d'una avaria, indicar les accions correctores a realitzar mitjançant els seus propis mitjans.

Smart Motor Sensor és el dispositiu que està disponible per a motors de baixa tensió de 0,37kW a 500kW de potència. El dispositiu pot ser instal.lat en qualsevol motor nou o usat, en només cinc minuts (Plug&Play) fins i tot amb el motor en marxa. El SMS funciona amb comunicació Wi-Fi i s'alimenta amb bateries de liti, d'un any d'autonomia.

L'Smart Motor Sensor detecta i diferencia avaries com: sistema d'alimentació elèctric, problemes d'estator, desequilibri, desalineació, "pata" coixa, rodaments,etc....

En aquest seminari es farà una presentació teòrica del principi de funcionament del Smart Motor Sensor (sensors instal.lats, comunicació, avaries detectades,...) i una demostració pràctica on es mostrarà el funcionament del SMS provocant una sèrie d'avaries a un motor-maqueta.

-Emili Valero. CEO i fundador de Test Motors. Enginyer Industrial.

-Silviu Oltean. Director comercial. MBA ESADE.

Promoempresa
Dates: Dimecres, 19 de juny de 2019
Horari: A les 18.00 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència Test Motors