Les locomotores 252 de Renfe

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: PLACES EXHAURIDES

Les locomotores de la sèrie 252 de Renfe van ser adquirides en el marc de les inversions per a la posada en servei de la línia d'alta velocitat Madrid - Sevilla, amb motiu de l'Exposició Universal de 1992. La inversió en material rodant va consistir en un total de 24 trens d'alta velocitat de la sèrie 100, subministrats per Alsthom, i 75 locomotores de la sèrie 252, subministrades per Siemens.

Les 252 van entrar en servei a partir de 1992, 15 de les quals amb ample standard per als trens de viatgers entre Madrid i Sevilla, i unes altres 60 amb ample ibèric per als trens de viatgers de la xarxa convencional. Per al seu manteniment, les locomotores d'ample ibèric van ser adscrites al taller de Barcelona Can Tunis i, a partir de 1995, es van anar distribuint per altres tallers, com Madrid Fuencarral o València Font de Sant Lluís. L'arribada d'aquestes locomotores, amb la seva tecnologia de tracció amb motors asíncrons trifàsics, va representar el triomf d'aquest tipus de motors per a tots els nous trens de Renfe i l'abandonament de la tracció mitjançant motors de corrent continu.

La xerrada anirà a càrrec de Narcís Colomer, enginyer industrial, i descriurà com es va desenvolupar la posada en servei de les 252 d'ample ibèric des del punt de vista del responsable de manteniment del taller de Barcelona Can Tunis en aquells anys.
Dates: Dijous, 25 d'abril de 2019
Horari: A les 18.30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència Narcís Colomer