Setmana de la Robòtica Social: Robòtica aplicada i debat "Robots que sempre ajuden?"

Comissió: Conferències
Descripció:


La robòtica va introduint-se en el nostre dia a dia amb múltiples aplicacions que ja han traspassat l'àmbit industrial per fer aportacions en els àmbits socials, de gestió intel·ligent de la ciutat i de suport a la dependència. D'aquí que fem la proposta de promoure la divulgació de la robòtica social, és a dir, els robots destinats a millorar el benestar de les persones.

L'àmbit de la robòtica social abasta molts aspectes:

- Robòtica assistencial o per a la dependència: destinada a millorar aspectes funcionals de persones dependents incrementant la seva autonomia personal, també utilitzada com a teràpia o suport psicològic per persones amb trastorns mentals, problemes de llenguatge...
- Robòtica de serveis: recepcionistes, robots cangur, classes magistrals, robots joguina...
- La robòtica educativa, introduint el pensament computacional i utilitzant la programació i construcció de robots com a eines per millorar l'aprenentatge cognitiu, al mateix temps que es treballen aspectes ètics i filosòfics: usos futurs, inventiva, reflexió al voltant de la intel·ligència artificial i els límits morals, el disseny...

Els EIC col·laboren amb motiu de la Setmana de la Robòtica Social, i acullen la xerrada: Robòtica aplicada i debat "Robots que sempre ajuden?" amb el següent programa:

18:00 h Exemples de la Robòtica social aplicada
A càrrec d'Alicia Casals (CREB-UPC) i Miquel Domènech (UAB). Modera: Ramon Lamiel (IMPD)

19:30 h Xerrada-debat: Robots que sempre ajuden?
A càrrec d'Ariel Guersenzvaig (Elisava) i Carlos Ferraz (Hemav). Modera: Núria Salant
La robòtica amb intel·ligència artificial permet monitoritzar xarxes elèctriques o clavegueres, però també és una tecnologia que permet crear armes autònomes.

Consulta totes les activitats

Assistència gratuïta

Robòtica Social
Dates: Dimarts, 26 de febrer de 2019
Horari: A les 18:00 hores
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.