Catalunya, 50 elements d'arquitectura i enginyeria ferroviàries

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: L'any 2012, l'arquitecte Josep Olivé i el fotògraf Javier García-Die "Chopo" van seleccionar 50 elements d'arquitectura i enginyeria ferroviàries de la geografia catalana, els van documentar, els van fotografiar i els van descriure. Llegint i mirant l'obra resultant es pot seguir i rastrejar la realitat passada i present de la construcció ferroviària a Catalunya "aquesta part de l'arquitectura i enginyeria que ens és tan propera i tan desconeguda alhora pel gran públic" de forma que a través de les explicacions i de les fotografies, es pugui conèixer i es pugui prendre consciència del seu extraordinari valor patrimonial. De cada un dels cinquanta edificis, ponts o túnels, se'n narra la història, se'n descriuen les característiques constructives i els valors artístics, tècnics o socials i, finalment, es donen les indicacions per arribar-hi. Aquesta obra va quedar recollida en una publicació de l'Editorial Cossetània.

Durant la sessió els autors presentaran el treball realitzat, explicaran la metodologia seguida i destacaran aquells elements més significatius.

La conferència, organitzada per Engitren, anirà a càrrec de Josep Olivé, arquitecte, i Javier García-Die "Chopo", fotògraf.

Dates: Dijous, 25 d'octubre
Horari: A les 18.30 h a la seu dels EIC
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.