POSPOSADA: Visita al Liceu

Comissió: Comissió Gestió Empresarial: Grup de Treball Logística
Descripció: PROPERAMENT INFORMAREM DE LA DATA DE CELEBRACIÓ

Visita tècnica al Liceu, enfocada a la gestió logística interna.

L'escenari del Liceu és l'àrea més gran de tot el conjunt del Teatre i el nucli al voltant del qual s'organitza tot l'edifici. És el cor d'una gran torre escènica que s'eleva 40 metres per damunt del nivell d'escena i s'enfonsa 24 metres per sota d'aquest nivell.

Està dotat d'uns equipaments de gran envergadura i complexitat que permeten una gran agilitat en el muntatge i desmuntatge de les produccions, en el canvi d'escena i, alhora, en l'alternança de títols en la programació.

L'estructura té forma de creu. Al centre, hi ha l'escenari pròpiament dit, i, als laterals i al fons, uns espais annexes, on pot haver-hi els decorats muntats d'altres representacions.

La boca de l'escenari (el marc), fa 14m d'amplada i l'escenari té 15m d'amplada i 16m de profunditat (que és el que veu l'espectador). Aquest espai està format per dues grans plataformes amb moviment ascendent i descendent que treballen com ascensors.

Damunt l'escenari, és a dir el nivell zero, s'eleva la gran torre escènica de 33m d'alçada fins a la pinta, i 7m més fins dalt de la teulada. S'enfonsa 16m + 8m per donar cabuda a les plataformes per sota d'aquest nivell zero.
Hi ha un accés de camions tràiler des de les Rambles que els permet entrar dins de l'edifici i un muntacàrregues els fa descendir fins el nivell zero per les operacions de càrrega i descàrrega.

Es recomana portar calçat còmode. La visita no inclou espais públics. No es podran fer fotografies ni filmar cap zona de treball. Per causes tècniques i/o artístiques d'última hora, alguns dels espais que es visiten poden romandre tancats al públic. No recomanable per persones amb problemes de mobilitat.
Dates: Dilluns, 12 de març de 2018
Horari: De les 9.30 h a les 12 h al Gran Teatre del Liceu, La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona
Preu: Assistència: 20 euros per associat/col·legiat
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.