Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:
Oscar Sbert, president Honorari del Comitè d'Autobusos de la "Unió Internacional de Transport Públic".
Avui ens parlarà un company amb una valuosa trajectòria professional en el camp del transport públic, concretament en el servei d'autobusos, del qual és un referent mundial.
És enginyer industrial per l'ETSEIB (1969) i diplomat en Planificació i Administració d'Empreses per la Universitat Politècnica de Madrid (1982).
Va començar la seva activitat professional l'abril de 1970 però, per la seva dilatada activitat, comentarem només des de l'any 1996 en el qual va ser anomenat cap del Servei de Material Mòbil i Tallers de TMB. De l'any 2000 fins febrer de 2003 va exercir com Director d'Enginyeria i Tallers Centrals a la Direcció General d'Autobusos de TMB. Des de febrer de 2003 fins juliol de 2005 va ocupar el càrrec de Director d'Enginyeria i Nous Desenvolupaments a la Direcció General de TMB. De maig 2003 a maig 2007 va estar President del Comitè d'Autobusos de l'UITP (Unió Internacional de Transport Públic) i, com tal, era membre del seu Consell de Direcció. Quan va acabar el mandat va ser anomenat President Honorari de l'esmentat Comitè.
Cal destacar que des de 1991 a 1995 va ser un dels dos representants espanyols anomenats pel Ministerio de Educación y Ciencia en l'Acció COST 322 per als sistemes d'autobusos de pis baix. Des de l'any 2000 és membre invitat del Comitè de Vehicles a Motor de la VDV (Associació Alemanya d'Empreses de Transport Col·lectiu).
També ha estat coordinador del projecte d'aplicació d'hidrogen en els autobusos urbans, conegut com HyFLEET:CUTE, segona fase del CUTE del 5è Programa Marc de la Comissió Europea, per a TMB. Així mateix ha desenvolupat activitats amb relació a la gestió mediambiental en el transport col·lectiu de superfície, infraestructures de manteniment, etc.
Actualment, és assessor de la UITP en el projecte ZeEUS de la Comissió Europea per al desenvolupament i implementació d'autobusos elèctrics arreu d'Europa.
Dates: Dimarts, 6 de febrer de 2018
Horari: A les 10 h a la seu dels EIC
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.