El futur del Museu del Ferrocarril de Catalunya

Comissió: Comissió de Cultura
Descripció: Organitzat per: Comissió de Cultura - Subcomissió Engitren

S'exposarà el procés de transformació que es duu a terme al Museu del Ferrocarril de Catalunya, iniciat en 2016 i que es perllongarà fins 2020. Amb aquesta renovació, ampliació i increment de continguts, el Museu aspira a viatjar cap al futur aprofundint en la tasca de consolidació com a centre viu de custodia del patrimoni, així com de coneixement i divulgació de l'univers ferroviari. En els últims anys, ja ha franquejat els seus límits físics en promoure el Màster en Sistemes Ferroviaris de la Universitat Politècnica, el primer cicle formatiu de manteniment de vehicles o en apropar els valors del transport per ferrocarril a gran part dels centres educatius catalans.

L'antic dipòsit de locomotores de Vilanova i la Geltrú, on avui es situa el Museu del Ferrocarril de Catalunya, afronta un canvi d'era. Aconseguir una subvenció de prop de dos milions d'euros procedent de l'1,5% cultural de la Secretària d'Estat del Ministeri de Foment per a la rehabilitació de la gran Nau del taller de reparacions (1881) ha suposat molt més que la major aportació econòmica dels seus 27 anys de vida. Ha constituït l'oportunitat d'actuar a la totalitat de les instal.lacions, de manera que el conjunt renovi la seva presentació i adquireixi la cohesió i l'atractiu que demanda la ciutadania del segle XXI.

Per donar el salt definitiu, l'any 2016 es va definir un Pla Director del Museu fins a l'any 2020. En aquesta reflexió general es contempla, al costat de la recuperació de la gran Nau, la realització d'una sèrie d'actuacions que requereixen una inversió escalonada per part de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles que completa la subvenció rebuda del Ministeri. Així mateix, el Pla també contempla la incorporació a l'exposició de nous vehicles i d¿elements de la memòria ferroviària que es considera interessant de preservar.

La conferència, organitzada per Engitren, anirà a càrrec de Pilar Garcia Fuertes, llicenciada en història contemporània i màster de gestió del patrimoni i de lideratge i Directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya.
Dates: Dijous, 30 de novembre de 2017
Horari: A les 18.30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència Pilar Garcia Fuertes
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

El futur del Museu del Ferrocarril de Catalunya

Descripció:
El futur del Museu del Ferrocarril de Catalunya