El Projecte ITER i Catalunya

Comissió: Comissió d'Energia: Grup de Treball Sector Elèctric Regulat
Descripció: Donat que una de les seus del projecte ITER està ubicada a Barcelona, la Comissió d’Energia del COEIC en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona ha organitzat una segona jornada amb l'objectiu d'analitzar les oportunitats i l’impacte que el projecte ITER pot tenir a Catalunya des de diferents punts de vista: acadèmic, I+D , industrial i econòmic.

La jornada s’estructura en forma de taula rodona amb una intervenció de 20 minuts de cada participant seguida d’un col·loqui entre els membres de la taula i del públic assistent.

Hi intervindran:

- Javier Dies, Catedràtic d’Enginyeria Nuclear de la UPC i Director del Laboratori d’Energia de Fusió.

- Ana Belén del Cerro, CDTI, Coordinadora amb la Industria per Fusion for Energy

- Benjamin Perier, Fusion for Energy, Business Intelligence and Economic Analysis Contracts and Procurements Department.

- Antoni Flotats, Telstar Vacuum Solutions, Director d’Operacions.

La formació de persones d’alta qualificació és un dels elements clau per l’èxit del projecte ITER. El CDTI estimula la col·laboració internacional i promou l’obtenció de contractes d’alt contingut tecnològic per empreses espanyoles. Fusion for Energy (F4E) és l’organització, amb un equip de més de 130 persones, responsable de les activitats d’ITER a Espanya. Telstar és una empresa situada a Terrassa que té contractes i està desenvolupant equips de molt avançada tecnologia pel projecte ITER.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de Joan Vallvé, degà del Col.legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i moderarà en José Mª García Casasnovas, Enginyer Industrial, membre de la Comissió d'Energia.


Dates: Dimecres, 17 de desembre de 2008
Horari: A les 18.30 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Resum de premsa Resum de premsa "L'ITER és un gran projecte per a la ciutat i per al país"