Els Enginyers Industrials celebren la Diada de l'Enginyer 2016

L'Associació i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC/COEIC) han celebrat la Diada d'enguany en una edició centrada a dibuixar la figura de l'enginyer, a saber què fan, com són i què pensen aquests professionals. Aquesta trobada anual dels EIC es consolida un any més com un punt de trobada per al col·lectiu i com un reconeixement a la professió.

L'edifici de la Fundació RBA de Barcelona va ser l'escenari escollit per a la celebració de la Diada de l'Enginyer 2016. L'actor, monologuista i presentador Quim Masferrer va conduirt l'acte, que ha estat presidit per Jordi Baiget, Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Guix, i el president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom. 

Durant la celebració, es va fer el tradicional lliurament de premis. Joan Vallvé, president del jurat, va fer l'entrega dels guardons que reconeixen la originalitat, la imaginació i el pensament creatiu dels treballs dels enginyers. L'equip tècnic de R+D de Zanini Auto Grup, S.A. va rebre el Premi Creativitat per la integració de tecnologia puntera en els components estètics dels vehicles de la indústria de l'automòbil que permeten millorar les funcions de seguretat activa mitjançant sensors i alhora realçar la marca.

La Diada de l'Enginyer també va tenir el propòsit de premiar els estudiants amb més creativitat mitjançant el Premi Creativitat Joves, que es va entregar a Daniel Llorens Ciutat, alumne de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona pel projecte “Estudi i disseny d'una màquina de rehabilitació de l'escoliosi”.

Josep Oriol Sala, president de la Caixa d'Enginyers, va entregar les dues beques de la Fundació Caixa d'Enginyers per a Tesis Doctorals a Daniel Suárez Cambra, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona, per la tesi Heat and mass transfer correlation for liquid metal flows under nuclear fusion Technology conditions, co-dirigit per Elisabet Mas de les Valls i Lluís Batet Miracle; i a Blanca Tejedor Herrán, de l'Institut de Recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat de la UPC per la tesi Contributions to the determination of thermal behaviour of façades in new buildings by means of quantitative IRT (Infrared Thermography), dirigit per Miquel Casals.

Jordi Guix, degà del COEIC, va fer entrega del Premi Millor Pràctica Empresarial a IDP Ingenieria y Arquitectura Iberia, SLU per la implantació corporativa de la tecnologia BIM - Building Information Modeling- com a metodologia de treball en el desenvolupament dels serveis tècnics d'enginyeria, medi ambient i arquitectura. 

El Premi al Reconeixement Acadèmic a una trajectòria dedicada a la docència ha estat per Jaume Gibert Pedrosa, doctor Enginyer Industrial i director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Terrassa des del 2001 fins al 2007, etapa en la que el centre va ser el primer en oferir la titulació d’Enginyeria en Aeronàutica.

Amb l'objectiu de reconèixer la tasca dels mitjans de comunicació, durant la Diada es va entregar el Premi Serrat i Bonastre al programa "Valor Afegit" de Televisió de Catalunya, pel contingut dels seus reportatges i el manifest interès que tenen en mostrar el teixit industrial i tecnològic de Catalunya. Albert Closas, director i presentador del programa va recollir el premi en mans de Jordi Renom, president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya.

El moment més esperat de la nit va arribar amb l'entrega del Premi Reconeixement Institucional i el Premi Trajectòria Professional. El Conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget ha fet entrega d'aquests reconeixements. El guardó al reconeixement institucional ha estat per Messer Ibérica de Gases, S.A.U., per la seva contribució a l'optimització de l'operativa d'obtenció i distribució de gasos a través d'un sistema criogènic de fraccionament d'aire, amb l'objectiu de reafirmar la importància de la Indústria Química de Tarragona i les iniciatives que impulsin la competitivitat. 

El Premi Trajectòria Professional ha sigut per Francesc Sagalés Sala, enginyer industrial i president de l'empresa familiar Sagalés, S.A., una companyia amb més de 370 anys d'història i una de les més importants dins el sector del transport de viatgers a Catalunya.

Pots veure totes les imatges de l'acte aquí

Necessites més informació?