L'aigua que mengem
Descripció: JORNADA DE L'OBSERVATORI INTERCOL·LEGIAL DE L' AIGUA: L'AIGUA QUE MENGEM

El dia 12 d'abril tindrà lloc al Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya una nova sessió del cicle de debats i conferències sobre la gestió de l'aigua a Catalunya. Aquesta és una cita impulsada per l'Observatori de l'Aigua imprescindible per als professionals i interessats en la gestió de l'aigua a Catalunya.

Es tracta del debat `L'aigua que mengem', emmarcat dins del cicle de debats i conferències sobre la gestió de l'aigua a Catalunya, que impulsa l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, format pels Col·legis d'Enginyers Agrònoms, Enginyers de Camins, Canals i Ports, Enginyers Industrials i Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Aquest tercer debat busca profunditzar en les estratègies i desafiaments de la gestió de l'aigua en un context d'emergència climàtica. Seguint el fil d'anteriors trobades, que van tractar sobre la interconnexió i resiliència de la xarxa hídrica i la transformació de l'aigua meteorològica en aigua nova, aquesta sessió se centrarà en el paper crític del regadiu com a infraestructura clau per a la producció alimentària i la sobirania alimentària de Catalunya.

Amb les sequeres cada cop més extremes i freqüents com a teló de fons, el debat posarà especial èmfasi en la necessitat de modernitzar i digitalitzar els sistemes de regadiu per garantir una gestió més eficient de l'aigua. Experts i professionals del sector compartiran experiències d'èxit i exploraran noves vies per optimitzar l'ús de l'aigua en l'agricultura, un tema d'urgència davant el canvi climàtic.


MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS
Dates: 12/04/2024
Horari: De les 11 h a les 13.15 h