La Copa Amèrica i la reforma del Port Vell. Nous projectes i patrimoni portuari
Descripció: Conferència a càrrec de DAVID PINO , director del Port Vell des del gener del 2023. Té una llarga trajectòria de planificació territorial en el Port de Barcelona. És Enginyer Civil per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i ha cursat el màster d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports (Universitat Politècnica de Madrid), el Programa de Direcció Avançada (Esade) i el Programa de Bon Govern Corporatiu (ICA), entre altres.

La Copa Amèrica és l'esdeveniment esportiu internacional més antic dels que es celebren actualment i té una forta repercussió econòmica, social i esportiva en la ciutat on es desenvolupa. La Copa América és també molt important per les investigacions i les innovacions tecnològiques associades als vaixells en els camps dels nous materials, els estudis d'aerodinàmica i d'hidrodinàmica.

El Port de Barcelona té previst portar a terme 22 projectes que suposaran la renovació d'àmplies àrees del port i molt especialment del Port Vell. Abans d'entrar en la seva descripció val la pena destacar la seva gestió i finançament públic- privat que dona garanties per a la mobilització de majors recursos i invertir-los amb més eficiència.

Els 22 projectes en marxa, la majoria dels quals estaran acabats i uns pocs molt avançats abans de la celebració de la Copa América Barcelona 2024, abracen a molts sectors i àrees del port. La ubicació dels edificis dels diferents equips i els serveis centrals de l'organització ha representat un primer repte que s'ha assolit amb molt poc temps i èxit de resultats.

En la conferència es farà especial esment als projectes que suposen innovacions importants en el tractament de l'espai públic (tota l'àrea de la Nova Bocana), en el foment de la innovació en les activitats portuàries (centre de logística i rehabilitació del gran magatzem del moll de Sant Bertran), en la restauració i rehabilitació de l'antiga seu del Port al Portal de la Pau, en la restauració dels tres vells 'tinglados'-tallers-diposits del moll Oriental...

El Port està contribuint a una ampliació i un nou desenvolupament de l'espai portuari obert a la ciutat que tindrà una important incidència urbanística, econòmica i en innovació per a les properes dècades.

Més informació: AQUÍ


La conferència es farà en format híbrid (videoconferència i presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona)

Per participar i obtenir l'enllaç cal fer inscripció prèvia:

Per telèfon: 93 780 37 87 // 638 320 070
Per correu-e: secretaria@amctaic.org
Dates: 27/11/2023
Horari: A les 18.30 h en format híbrid