Fòrum Patrimoni Industrial: Museus i territori...
Descripció: MUSEUS I TERRITORI, EL MUSEU DE L'AIGUA I EL TÈXTIL DE MANRESA

El Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa conserva dos importants fons a la seva col·lecció, vinculats a la indústria tèxtil de Manresa, majoritàriament cintaire, i elements relacionats amb l'aigua i la seva distribució. El Museu, forma part d'un conjunt monumental i turístic conegut sota el nom de Parc de la Séquia, que inclou a més del museu, el Centre de l'Aigua de Can Font, l'Infoséquia, situat al Parc de l'Agulla, la Casa de la Culla i el mateix canal de la Séquia, un canal construït el segle XIV que neix a la població de Balsareny i acaba a Manresa, amb un recorregut d'uns 25 kilòmetres i poc més de 10 metres de desnivell total.

El museu, nascut el 1992 com a Museu de la Tècnica de Manresa, va celebrar l'any passat el seu 30è aniversari, entrant al registre de museus de la generalitat i amb un canvi de nom que l'apropa més a l'espai que ocupa (els dipòsits vells de la ciutat) i a les seves col·leccions. Des d'un inici forma part del Sistema Territorial del MNACTEC i vol ser un referent quan es parla dels usos de l'aigua (domèstics, regadiu i industrial) així com un museu de referència pel territori (eix Llobregat-Cardener) quan es parla d'industrialització, fonamentalment el món del tèxtil.

Eudald Serra Giménez és director del Museu de l'Aigua i el Tèxtil, Llicenciat en història per la UAB, màster interuniversitari en identitat europea medieval per la UdL, postgrau en direcció estratègica de Museus i centres patrimonials per la UdG, actualment cursant el màster de gestió cultural per la UOC.Ha dedicat la seva carrera professional al món de la divulgació històrica i l'arqueologia, com a arqueòleg director de diversos jaciments, treballant en diferents museus i espais patrimonials, redactant informes de protecció patrimonial, articles per a revistes i com a professor de ciències socials. Des de 2019 exerceix les funcions de direcció del museu.

Més informació: aquí.

La conferència és gratuïta i es realitzarà en format híbrid (presencial i en línia).

Cal fer inscripció prèvia per obtenir l'enllaç, telèfon: 93 780 37 87 // 638 320 070 o bé a secretaria@amctaic.org. Per assistir presencialment, COEIC, Via Laietana, 39, 5a planta.
Dates: 29/05/2023
Horari: Dilluns 29 de maig a les 18:30 h