250è aniversari de la Torre del Rellotge del Port de Barcelona
Descripció: Aquest any 2022, és el 250 aniversari de la inauguració de la Torre del Rellotge. Però coneixem el seu origen i perquè va ser construïda? Quina ha estat la seva evolució?

En 1754 el morro del port es va allargar per protegir-lo de l'entrada secular de sorra, i en aquests dics s'hi va construir una torre fixa, la Torre de la Llanterna, acabada el 1772.

Per evitar l'entrada de sorra, es va prolongar l'espigó, i la Torre va quedar al bell mig del port.

És interessant explicar la contribució de la Torre a creació del metro com unitat i que dues avingudes, Meridiana i Paral·lel s'interseccionen exactament a la Torre. El 1903 es va decidir derruir la Torre, però finalment el 1905 es va indultar.
El 1911 s'hi va instal·lar el primer rellotge. La segona maquinària del rellotge està restaurada i s'ubica al vestíbul interior de la Torre del Rellotge.

Actualment, hi ha un projecte per permetre l'accés lliure.
Treball de col·laboració amb Mònica Gutiérrez, responsable de Patrimoni Cultural del Port de Barcelona, presentat al VI Coloquio Internacional sobre Patrimonio Portuario, a l'Argentina , el passat 2021.



Conferència a càrrec de XAVIER AUROUX POBLADOR, enginyer industrial amb postgraus en finances per ESADE i Direcció General a l'IESE, associat a l'AMCTAIC des de la seva fundació, ha treballat en els sectors de construcció, automòbil i químic. Actualment col·labora amb ESADE al departament de Direcció General i Estratègia.



La conferència es realitzarà en format híbrid (presencial i en línia).

Per participar i obtenir l'enllaç cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 // 638 320 070 o bé a secretaria@amctaic.org
Dates: 03/11/2022
Horari: A les 18.30 h en format híbrid