Fòrum de Patrimoni Industrial: El Far del Llobregat: un edifici amb història
Descripció: Els fars, amb una gran diversitat de formes arquitectòniques adaptades a la seva funció i a les característiques dels llocs privilegiats del paisatge on s'han aixecat per a ser visibles, han fet de guies senyalitzant el camí a tot tipus d'embarcacions i s'han convertit en un dels baluards de la navegació i el comerç marítim des dels seus inicis. Cadascun d'ells té una importància real i simbòlica que s'ha anat consolidant al llarg del temps com a guies per a la navegació marítima.

El Port de Barcelona, dins del marc d'un projecte cultural port/ciutat ampli i integrador, ha estat posant en valor els fars com a edificis patrimonials. Un exemple clar és el del Far del Llobregat, que mantenint la seva funció de senyal marítim s'ha destinat, també, a un ús sociocultural.

El Far del Llobregat el va projectar l'enginyer Simó Ferrer i es va encendre per primera vegada l'1 de març de l'any 1852. Fa aproximadament cinc anys, es va realitzar una reforma de l'edifici i fa un any, es va inaugurar una exposició permanent. El valor patrimonial d'aquest far s'ha complementat amb altres activitats culturals com són la realització d'un vídeo sobre la seva història viscuda i l'exposició FOTOFars. Una mirada als fars a través de la fotografia Contemporània.

Mònica Gutiérrez Pérez
Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Inicia la seva trajectòria professional com a becària a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Posteriorment, com a treballadora de l'Ajuntament de Barcelona s'encarrega de diverses feines de classificació i catalogació de fons documentals. L'any 1994, entra a treballar al Port de Barcelona, primer com a tècnica superior d'arxiu i després, com a responsable de l'Arxiu Central i del Centre de Documentació. Actualment és responsable del Patrimoni Cultural d'aquest port.

Un cop inscrits rebreu l'enllaç del Zoom per assistir a la videoconferència.

Més informació
Dates: 30/11/2020
Horari: A les 18.30 h per videoconferència.