Visita a la Cimentera "Lafarge" de Montcada i Reixach i Central de Bombeig d'aigua del Besòs
Descripció: Sortida Matinal de dissabte

Realitzarem una visita matinal a l'empresa LafargeHolcim España. Fàbrica de ciment de Montcada i Reixac, que va iniciar el seu camí l'any 1917, coneguda popularment com Asland, empresa catalana vinculada a la figura d'Eusebi Güell i Bacigalupi, el comte Güell, mecenes de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí.

L'any 1989 es va integrar al Grup Lafarge. Des de l'any 2015 aquest grup es va fusionar amb Holcim, formant el grup LAFARGEHOLCIM, líder mundial del sector de materials per a la construcció. Fusió que s'ha fet efectiva l'1 de gener de 2018.

A continuació, ens dirigirem a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) de la Central del Besòs, ubicada entre el riu Besòs, la carretera de Ribes i el barri de Vallbona. Instal·lació del 1891 que s'inicià com a central de bombament que aprofitava les aigües freàtiques del riu Besòs i completava els cabdals dels aqüeductes de Dosrius i del Baix Vallès.

En un primer moment la maquinària era a vapor, però es va substituir per electricitat alhora que van millorar els tractaments antibacteriològics.
Actualment l'ETAP de la Central del Besòs tracta l'aigua de l'aqüífer del Besòs i la provinent del Rec Comtal. Pertany a Aigües de Barcelona (AGBAR).

IMPORTANT: Per realitzar la inscripció caldrà donar el nom, cognom, DNI i número de peu per calçar sabata de protecció.

Hora i lloc de trobada:
08:45 Sortida de l'Hotel Don Cándido de Terrassa
09:15 Sortida de Plaça Francesc Macià (Davant Bar Sandor)

Hora prevista de tornada:
14:00h Plaça Francesc Macià
14:30h Hotel Don Cándido (Terrassa)

Preu soci AMCTAIC: 20 euros
Preu no Soci: 25 euros
(Preu Inclou: Visites guiades per tècnics especialistes, transport i assegurança)

Informació detallada

Per més informació i inscripcions truqueu al telèfon 93 780 37 87 o secretaria@amctaic.org
Dates: 24/02/2018
Horari: De les 8.45 h a les 14.30 h