SANT PETERSBURG - 2008

El 10 de setembre de 2008, un grup d’enginyers industrials col.legiats ,acompanyats de les seves parelles , van sortir cap a Sant Petersburg en un viatge organitzat per el propi col.legi per visitar les joies arquitectòniques i culturals  d’aquell país i a la vegada visitar una de les mes famoses universitats de Rússia i conèixer amb mes profunditat el projecte del Pont del Palau en el   que  va participar el enginyer català Magí Cornet.
El viatge va ser d’allò mes exitos. La gent va ser molt participativa i van  gaudir amb tot el programa que l’agencia Arqueotravel tant minuciosament havia preparat ,exclusivament pel Col·legi d’Enginyers.

El viatge va començar visitant  la Fortalesa de Sant Pere i Pau ,on es troben enterrats successius tsars,l’església de Sant Salvador dessagnat,lloc on al 1881  va caure assassinat Alexandre I i que te un interior molt original,dons tota l’església està ,completament revestida de petits mosaics i la Catedral de Sant Isaac,una de les  catedrals  mes gras del mon. Desprès visitarien  el Museu del Ermitatge , una de les tres  pinacoteques mes grans del mon. Al vespre varen  anar al  teatre Musorgski (Maly) de Opera y Ballet , un dels mes antics teatres imperials de S. Petersburg  per veure   el Ballet del Llac dels cignes.
 
El divendres  12 a les 10,00h tot el grup es va traslladar a la seu de la “Petersburg State Transport University”  on van ser rebuts  per el rector Sr.Vladimir Egron, la vicerectora de Relacions Internacionals Sra. Yelena A. Afanasyeva i el catedratic Dimitri V. Nikolsky que va actuar com a traductor  de les autoritats  universitaries.

La visita va començar amb el Museu del ferrocarril que te la  pròpia Universitat. Un lloc on  es podien veure tot tipus de maquetes de tren ,ponts de ferrocarrils, i una maqueta del gran tren Transsiberià  que fa el viatge mes llarg de tren continuo del mon ,a traves de mes de 9000 km  i amb 91 parades de  Vladivostok a Moscou.

Desprès ,el rector va acompanyar al grup per diferents estances de la Universitat per acabar a la sala que va ser el despatx del enginyer espanyol Agustin de Betancort i Molina,  Aquest enginyer es va traslladar a Rússia al servei del zar Alejandro , va ser nombrat mariscal del exercit rus i va ser adscrit al Consell Asesor de Departament de Vies de comunicació,i a l’any 1819 va ser nombrat director del departament de vies de Comunicació.Va anar alternat la direcció acadèmica amb la construcció d’obres com el pont sobre el Nevka,la fabrica de canons de Kazan, la Draga de Kronstadt entre altres moltes obres . En el mateix despatx on ell treballa es va fer la recepció oficial i l’entrega dels obsequis que es van oferir del Col·legi d’Enginyers de  Barcelona.

A continuació ,els enginyers van ser convidats a un còctel deliciós amb moltes de les especialitats de la gastronomia russa , on no podia faltar el vodka.

D’alli es van traslladar al Pont de Palau on desprès de escoltar les explicacions del director de l’empresa “Mostotrest”Sr.Yuri A. Petrov,  sobre els  diferents sistemes  d’elevació dels ponts de S. Petersburg va ser invitats a conèixer el interior del pont  i poder tocar i admirar la grandiosa maquinaria que fa aixecar el pont per la meitat i eixís  poder  passar els grans vaixells  que pugen pel riu Neva. Aquest fet es bastant inusual, doncs segons el professors de la Universitat poca gent del país i menys estrangers han pogut visitar les” tripes” del pont.

El dissabte es va visitar la vil.la de Puskin,el Palau de Catalina, residencia oficial dels tsars durant el segle XVII, i Peterhof ,residencia d’estiu de Pere I el Gran i també anomenat el Versalles rus Els grandiosos jardins que arriben fins al Bàltic  compten  amb 176 fonts de diferents formes i estils ,4 cascades i nombroses estàtues daurades d’antics deus  i herois.En aquella època ,per alimentar les fonts va ser inventat un sistema d’enginyeria hidràulica per l’enginyer rus Vastlty Tuvolkov, el qual va fer servir magistralment el mon natural dels brolladors  de Ropsha cap el mar.
 
Però el mes espectacular e impactant va ser la visita que els hi  tenia preparada l’agencia Arqueotravel amb un vaixell que recorreria el riu Neva a les dos de la matinada per poder admirar l’obertura dels diferents ponts de Sant petersburg des de el propi riu.

Va ser un recorregut molt emocionant on a mes a mes dels ponts es va poder admirar els principals monuments de Sant Petersburg il.luminats. Desprès d’una visita  nocturna a la ciutat varen tornar cap a casa amb un record inoblidable.

Programa
Galeria de Fotografies
Dates: 10/09/2008
Horari: -
Preu: 1620 €

Lloc: Sant Petersburg
Places: 20

Organitzador: COEIC /ARQUEOTRAVEL