Visita tècnica a l'autoterminal del Port de Barcelona

dimecres, 20 juny, 2018

L'autoterminal del Port de Barcelona és una terminal multimodal amb uns estàndards d'alta eficiència en operacions de manipulació de vehicles que es carreguen i descarreguen per vaixell, camió o tren. El passat divendres 15 de juny, més de 30 persones dels EIC van poder fer una visita tècnica a l'Autoterminal, companyia multimodal líder del Mediterrani amb més de 25 anys d'experiència en el sector, acompanyats pel responsable de Serveis Tècnics, Prevenció i Manteniment de l'Autoterminal, Marc Sorli. 

La terminal de vehicles del Port de Barcelona disposa d'una superfície superior a 750.000 m2, amb 450.000 m2 d'emmagatzematge cobert amb una capacitat per a més de 26.000 vehiclesTé més de 1.500 metres de moll i també disposa d'una terminal ferroviària amb 9 vies i tres estacions.

És una terminal amb uns alts estàndards d'eficiència, ha invertit en tecnologia RFDI per a tenir una ubicació instantànea dels diferents vehicles que es troben en l'àrea de lliurament i per a què els camions entrin a l'autoterminal sense temps d'espera. Entre d'altres, ofereix serveis logístics, serveis amb valor afegit tipus centre tècnic (reparació, neteja, re-equipament, etc) serveis PDI o serveis d'aduana i serveis tecnològics (CARSYS). Tots els procediments tenen com a principal objectiu la satisfacció del client, minimitzant el consum elèctric i d'aigua, entre d'altres pràctiques ambientals òptimes. L'Autoterminal és una companyia de Noatum Maritime.