Reunió dels enginyers dels "Quatre Motors per a Europa" a Stuttgart

dimecres, 4 juliol, 2018

El congrés anual dels enginyers de les quatre regions industrials europees coincideix enguany amb el 30è aniversari de la iniciativa.

Un any més, els enginyers dels "Quatre Motors per a Europa" es troben per continuar amb la seva agenda de treball i definir les noves línies d'actuació.

Les entitats dels enginyers de Catalunya, Llombardia, Auvergne-Rhône-Alps i Baden Württemberg han creat la iniciativa "Engineers For Europe" amb la finalitat d'augmentar la seva participació en assumptes polítics i socials. Amb la firma d'un comunicat conjunt es dóna el tret de sortida d'aquest projecte.


           

 

Jordi Renom, president de l'Associació, Josep Canós, degà del Col·legi, Pere Homs, director dels EIC i Joan Vallvé, representant del Col·legi en afers internacionals, van formar part de la trobada que es va celebrar a Stuttgart el 2 i el 3 de juliol i on es van assentar les bases que regiran les accions que es duran a terme en els mesos vinents. D'entre elles destaquen:

  • Treballar l'actualització del marc educatiu europeu de l'enginyeria
  • Elaborar una proposta sobre l'ordenació de l'exercici de la professió a Europa
  • Redacció d'un codi ètic de la professió
  • Programar actuacions per fer l'enginyeria més visible a la societat     


En paraules de Daniel Sander, CEO de la cambra d'enginyers de Baden-Württemberg, "els enginyers són els creadors de noves tecnologies, indústries i noves maneres de conviure. Sense ells, res funciona. Estem compromesos amb una Europa forta. I això només és possible si treballem plegats".

Nota de premsa