QPO Lenses i Bound4blue, guanyadors del vuitè concurs Fem Indústria

dijous, 1 juny, 2017

L'Auditori Pompeu Fabra de la seu de la Via Laietana dels Enginyers Industrials de Catalunya ha acollit la cloenda i entrega dels premis de la 8a convocatòria del concurs Fem Indústria. L'empresa QPO Lenses SL amb el projecte Photonic Integrated Circuits Encapsulation ha estat la guanyadora del premi Empresa amb Futur, mentre que la Vela rígida per a transport marítim de Bound4blue SL s'ha emportat el premi de la categoria d'una Idea a una Realitat.

Josep Maria Roman, director d'Enginova, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, així com de moderar la presentació dels projectes. Roman ha explicat que en aquesta edició s'han presentat un total de 13 projectes i que els sis finalistes s'han escollit "tenint en compte diferents aspectes com el grau d'innovació aportat al desenvolupament de l'activitat, el potencial de creació d'ocupació, les expectatives de creixement del negoci, la seva vocació industrial de producte o servei i també la capacitat de l'empresa d'adaptar-se als canvis i a les noves oportunitats, la conscienciació mediambiental i la sostenibilitat energètica, la introducció de les TIC i l'ús de materials tradicionals per a noves aplicacions".

Respecte als guanyadors, el jurat ha destacat que el projecte de l'empresa QPO Lenses SL ha guanyat pel seu component d'innovació i el seu potencial d'industrialització d'un procés tecnològic patentat al sector de la fotònica. L'empresa guanyadora del premi Empresa amb Futur es dedica a la fabricació de maquinària per l'encapsulació de circuits fotònics.

Així mateix, el jurat ha acordat concedir dos accèssits en la categoria Empresa amb Futur a les empreses IDP Ingeniería y Arquitectura Iberia, SLU pel projecte Implementació de tecnologia BIM, i a Bebookness SL pel projecte Personal Publisher.

El projecte guanyador de la categoria d'una Idea a una Realitat ha estat Vela rígida per a transport marítim de l'empresa Bound4blue SL, del qual el jurat ha remarcat el seu component industrial i la seva proposta patentada d'enginyeria innovadora i descriptiva aplicada al sector del transport marítim. Aquesta empresa treballa en el desenvolupament de solucions per tal d'estalviar combustible i emissions en el transport marítim, com també en la generació d'hidrogen de manera renovable.

En aquesta categoria, el jurat també ha concedit dos accèssits als projectes Airmony (CPAP portàtil) de l'empresa TBIOM, i a Marketplace per a centres esportius i esportistes de l'empresa Sportalius SL.

Abans de l'entrega dels reconeixements, en l'acte també ha intervingut breument Jordi Echevarría, director comercial de la Mútua dels Enginyers, qui ha exposat la importància i els avantatges que té per a una start-up tenir una assegurança.

Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, ha estat l'encarregat de posar el punt i final a l'acte d'entrega de la vuitena edició dels premis Fem Indústria. Renom ha donat l'enhorabona a tots els premiats i al mateix temps ha agraït la participació i la implicació de totes les empreses que s'han presentat al concurs.