L’excel·lència, impacte en la societat

dijous, 21 setembre, 2017

Aquesta jornada, organitzada pel Club Excelencia en Gestión, AENOR i el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, ha donat a conèixer el Model EFQM d'Excel·lència com una eina clau per millorar la competitivitat, la sostenibilitat, l'eficiència i la innovació de les organitzacions independents, de la seva dimensió i sector d'activitat.

En aquesta ocasió hem volgut centrar-nos en l'impacte en la societat d'organitzacions que treballen amb excel·lència. D'una manera pràctica, gràcies a l'experiència de diferents organitzacions (ManpowerGroup, Fundació Sanitària Mollet i Ampans) que fa anys que treballen amb el Model EFQM amb excel·lents resultats.

Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, ha donat la benvinguda als assistents: “Des de les nostres institucions, treballem per defensar l’acreditació professional dels treballadors com a mètode d’excel·lència. D’aquesta manera, incrementem la credibilitat i la mobilitat internacional, i ajudem a trobar els millors enginyers del mercat”.

L’avaluador EFQM i soci d’ADDERE, Joan Ramon Dalmau, ha continuat amb la sessió mitjançant l’explicació de la relació entre el Model EFQM d’Excel·lència i la responsabilitat social o impacte en la societat. “L’excel·lència és la filosofia de gestió que persegueix l’èxit, a llarg termini, d’una organització, mitjançant la satisfacció equilibrada i contínua de les necessitats i expectatives de tots els grups d’interès de l’entitat”, ha manifestat Dalmau.  El ponent ha destacat la importància de creure en les possibilitats de l’organització, definir una estratègia, implantar el model d’acció, i apostar per la comunicació i avaluar la imatge i reputació de l’empresa.

Ha continuat amb l’acte Toni Espinal, director general d’Ampans, fundació amb el segell d’excel·lència europea 500+ EFQM que promou l’educació, qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental, i altres col·lectius en risc d’exclusió. Espinal ha explicat l’evolució de la Fundació Ampans quant a l’aplicació del model EFQM: “Aquest sistema d’avaluació ens ha comportat un impuls a la millora, la millora de la planificació estratègica, el coneixement de les necessitats del grup d’interès i el reconeixement social, entre altres”.

Abans de la pausa, Natacha Rodríguez, IT and Operational Excellence Director de ManpowerGroup, empresa amb el segell d’excel·lència europea 500+ EFQM, ha desglossat l’experiència de la companyia que representa. “L’aplicabilitat de persones en risc d’exclusió i de joves, projecte sota el nom d’Human Age Institute, són dos afers que ens han fet evolucionar i que ens han permès assolir les certificacions d’excel·lència”, ha conclòs Rodríguez.

La sessió ha reprès l’activitat amb la ponència d’Olga Valsells, directora de responsabilitat social corporativa de la Fundació Sanitària Mollet, entitat que compta amb el segell d’excel·lència europea 400+ EFQM. “Tenim un compromís històric amb el sector de la salut del nostre territori. També comptem amb un consell de participació ciutadana, on escoltem què ens diu la societat per tal d’assolir l’excel·lència”, ha manifestat Valsells. La Fundació Sanitària Mollet també defensa el compromís mediambiental, de manera que l’eficiència energètica i la sostenibilitat són alguns dels punts forts de la institució.

Posteriorment, Eva Subirà, directora Catalunya – AENOR, i Ramón Palacios, gerent d’Excel·lència, Banca i Assegurances d’AENOR, han explicat, des del punt de vista d’una empresa certificadora, com impacta el model EFQM a la societat. “L’activitat de les entitats ha d’estar alineada amb el negoci de l’organització, amb els valors més importants dels stakeholders i amb les necessitats de les comunitats on opera la institució”, ha resumit Palacios.

Ignacio Babé, secretari general del Club Excelencia en Gestión, ha estat l’encarregat de tancar la jornada. Aquesta associació empresarial té la missió de millorar la competitivitat de les organitzacions i professionals mitjançant els valors de l’excel·lència en la gestió. Facilita, als socis i a la societat en general, l’oportunitat de compartir coneixement, desenvolupar competències i donar visibilitat a les tasques d’excel·lència. “Sense estima de la societat, no hi ha excel·lència ni sostenibilitat”, ha conclòs Babé.

La jornada ha finalitzat amb una sessió backstage de petit format, on els ponents de les tres organitzacions, acompanyats dels representants de l’entitat de certificació AENOR, han pogut intercanviar inquietuds i comentaris amb els assistents que així ho han volgut.