Josep Canós, nou degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya

dijous, 23 novembre, 2017

Josep Canós, responsable de la candidatura Enginyers en Acció, serà el nou degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) després d’unes eleccions molt igualades en les que també concorria Òscar Gimeno, candidat de rE_generació. Canós prendrà possessió del càrrec el pròxim 14 de desembre en el marc de la Junta General del Col·legi.

Han resultat també electes:
Marta Margarit (Vicresecretaria) d’Enginyers en Acció
Xavier Cordoncillo (Tresorer) d’Enginyers en Acció
Josep M. Vilà (Interventor) de rE_generació

I per les vocalies: Vicenç Aguilera, Manuel Alinque, Antoni Casamayor, M. Loreto Casas, Virginia Guinda, Óscar Martínez, Ignasi Rafel, Victor Riera, Josep M. Serena i Francisco Vallecillos, tots ells d’Enginyers en Acció.

Josep Canós (Barcelona, 1954) és enginyer industrial en l’especialitat de Tècniques Energètiques per la Universitat Politècnica de Catalunya, diplomat en Direcció i Administració d’Empreses per l’IESE de la Universitat de Navarra i també per l'Euroforum-INSEAD. Actualment, és soci de Wintowin Partners, una empresa consultora dedicada a la formació de directius. En la seva trajectòria professional, ha estat responsable de diversos departaments en les àrees d’explotació i diversificació d’Hidroelèctrica de Catalunya. També va exercir de director de Llançament i sotsdirector general d’Amena, així com de director general de Puntel, Abertis Logística i Saba. També ha estat conseller-director general de Retevisión i director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, ha format part dels consells d’administració entre altres empreses de: Cilsa, Parc Logístic Zona Franca, Sevisur, Arasur, Saba Itàlia, Saba Chile, Euskaltel, Retevisión, Petrocat, Parkia i Hispasat.

El nou degà del COEIC ha tingut una participació destacada en l’activitat del Col·legi. Ha estat membre de la Junta Directiva de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i de la seva Comissió d’Energia. L’objectiu d’aquest nou mandat és centrar les accions en aconseguir un Col·legi on hi càpiga tothom: “Volem que el Col·legi esdevingui un punt de trobada entre els col·legiats i el món exterior: el sector industrial, l'empresarial, l'acadèmic, la societat i les institucions”.

El Col·legi, juntament amb l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, donen servei a un col·lectiu format per més de 10.000 enginyers. Les institucions estan conduint un procés d’adequació a les noves necessitats dels enginyers de l’àmbit industrial, que viuen una transformació de la professió. La complexitat del coneixement tecnològic, la interdisciplinarietat dels projectes i la digitalització de l’activitat econòmica són els motors del canvi de l’exercici de la professió.