IV Assemblea General de la Comunitat RIS3CAT Energia

dilluns, 9 juliol, 2018

La IV Assemblea General de la Comunitat RIS3CAT Energia es va celebrar el passat 28 de juny a la seu de Via Laietana dels EIC. Jordi Renom, president de l'AEIC, va ser el responsable de donar la benvinguda als assistents i Manel Sanmartí, coordinador de la Comunitat liderada per l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), va exposar l'organització, estratègia i futur de RIS3CAT Energia. 

Al llarg de la jornada, es van presentar nous projectes com PROENCAT, a càrrec de David Villar de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), que té com a objectiu valorar adequadament les possibles evolucions futures del model energètic català, a llarg termini i en funció dels seus avantatges i inconvenients, tant des del punt de vista tècnic com econòmic i mediambiental. I es van presentar projectes de la Comunitat com MicroTIC, CoSin o NAenCAT, entre d'altres.

                      

Els diferents ponents de la jornada van debatre sobre les tendències actuals i els reptes de tipus tècnic, funcional, econòmic, normatiu i de seguretat. La taula rodona va comptar amb Pep Salas (SmartGrid.cat), Marc Rotllan (ICAEN), Cristina Corchero (IREC), Pau Pañella (Som Energia) i Jordi de la Hoz (UPC) i va tractar els reptes de futur del nou mercat elèctric. Sandra Colom, Project Manager d'ACCIÓ, va explicar els instruments de finançament a la innovació del sector energètic.

Per a més informació, clica aquí