Els Enginyers Voluntaris duen a terme la trobada anual a la Fundació ESCLAT

dilluns, 18 desembre, 2017

El darrer 30 de novembre el grup d'Enginyers Voluntaris van organitzar el dinar anual a la Fundació ESCLAT, dedicada a l'atenció de persones amb paràlisi cerebral, i en què col·laboren diversos companys. 

Jordi González, director d'ESCLAT Marina, va mostrar les modernes instal·lacions i explicà les tasques que realitzen, els mitjans, equip humà i recursos de què disposen. 

Van assistir 45 persones, de les quals 25 eren voluntaris i 20 formaven part de diferents entitats en què els voluntaris col·laboren. L'acte va transcórrer de forma fluida en un entorn de camaraderia que va permetre l'intercanvi d'experiències i expressar les idees personals. També va explicar-se la situació actual dels Enginyers Voluntaris i els projectes de futur.

Durant l'acte, Jordi Renom, president de l'Associació d'Enginyers industrials de Catalunya (EIC), va fer entrega d'una placa de reconeixement a Llucià Torras per la concepció, impuls i treball dut a terme en la creació dels Enginyers Voluntaris.

Durant l'any 2017, l'antic Servei de Promoció del Voluntariat dels  EIC ha evolucionat a “Enginyers Voluntaris”, servei intercol·legial integrat pel Col·legi d'Enginyers en Informàtica de Catalunya, l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació i els EIC. Hi ha voluntat d'unió per part de més col·legis i d'aquesta manera poder oferir voluntaris amb un ventall més gran d'experteses amb l'objectiu de cobrir necessitats tècniques i de gestió que les entitats poden tenir. Aquest ha estat un bon any: han incorporat 26 nous voluntaris i 11 noves entitats, fet que provoca que es disposin d'un total de 118 voluntaris i 45 entitats. S'han creat dos nous grups de treball, un de mentoring social i un altre de voluntariat corporatiu en l'àmbit de la RSC, per tal de desenvolupar millor les tasques de "facilitadors" entre entitats, voluntaris i empreses.