Els EIC i l'AIQS signaran un acord de col·laboració estratègica

dimarts, 26 setembre, 2017

Els Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) i l'Associació de l'Institut Químic de Sarrià (AIQS) signaran, el pròxim dimecres 4 d'octubre, un conveni que permeti establir un marc de col·laboració i relació per al correcte desenvolupament de les tasques comunes i una millora en les sinergies, que permeti un flux d’informació adequat a les finalitats de cadascuna. 

La signatura es durà a terme en el marc del X Congrés Mundial d'Enginyeria Química (WCCE), que tindrà lloc entre els dies 1 i 5 d'octubre a Barcelona, i en què la col·laboració entre els EIC i l'AIQS ha estat indispensable per dur a terme l'organització d'aquest esdeveniment internacional. Ambdues entitats han considerat que aquest era un context idoni per tal d’acostar posicions i enfortir la capacitat de desplegar els objectius de compromís amb els enginyers i l’enginyeria.

Ambdós organismes comparteixen l’interès de defensar l’enginyeria com un dels pilars de creixement de les societats avançades i, per tant, la necessitat de les entitats i institucions d'acompanyar els professionals i construir espais de col·laboració, el més sòlids i representatius possibles, des d’on seguir proposant accions, debats i serveis. Els EIC i l'AIQS estudiaran vies de col·laboració per organitzar activitats, cursos, seminaris o actes que puguin ser d’interès pels col·lectius que representen, així com la prestació de serveis als seus membres d’interès per a les dues parts.

Des de la modificació estatuària del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya produïda l'any 2009, el col·lectiu dels enginyers químics pot col·legiar-se a la institució dels enginyers industrials. Una altra via d'unir esforços va ser la creació d'una Comissió d'Enginyeria Química, com a punt de trobada entre els professionals interessats en aquesta especialitat de l'enginyeria industrial.