4a jornada Smart Cities: Taller de discussió: Empresa i 5G

Comissió: Conferències
Descripció: Del maig a l'octubre del 2019, professionals del GTSC ens vam reunir per aprofundir sobre com la tecnologia 5G podria impactar a les empreses, a les AAPP, a la mobilitat, a la salut, a la sanitat, a l'educació, és a dir, a les nostres ciutats i a tota la nostra vida. Els darrers esdeveniments del 2020 en són una prova palpable.

Fa cinc anys, el desembre de 2015, ens preguntàrem en la 1a Jornada Smart Cities quina era l'evolució de les ciutats, després en la 2a Jornada, el novembre de 2016, parlàrem de la ciutat integradora i finalment a la 3a Jornada, el novembre de 2018, ens centràrem en el ciutadà.

En aquesta 4a jornada Smart Cities 2020 sota el títol Impacte previsible de la Tecnologia 5G volem analitzar i concretar el seu impacte en les ciutats i els ciutadans a través de Tallers de Discussió en què s¿analitzarà com les empreses estaran menys limitades per la seva ubicació, com poden evolucionar cap a models més productius i integrats amb millor eficiència energètica sempre sent curosos en els aspectes de privacitat i seguretat. S'analitzarà com el progrés tecnològic aplicat a les persones (Transhumanisme) pot portar-nos a un altíssim desenvolupament tecnològic però amb grans desigualtats social. Per les Administracions Públiques la 5G els hi aportarà noves eines per tal de millorar la governança del medi urbà i la interrelació amb els seus conciutadans. També es tractarà del dret bàsic de decidir quina informació ha d'estar a disposició dels altres o bé de les institucions, és a dir, les Llibertats col·lectives / Llibertats individuals.

Per fer-ho, el proper 3 de novembre, després de la inauguració que comptarà amb Eduard Martín, de 5G Barcelona, i de la sessió inaugural a càrrec de Pilar Conesa, Congress curator del Smart City Expo World Congress, congregarà a cinc experts en una taula rodona moderada per Joan Giró: Fénix Rios, de la Fundació Cyborg, Pascual Sanchis de Valle, de Telefónica, José Capote, de Huawei Technologies Iberia, Jordi Ortuño, de Barcelona City Council i José Antonio Aranda de Cellnex.


Però, sobretot, caldrà estar molt atents en no crear una bretxa entre les persones, ja sigui per la seva ascendència social, d'edat o de gènere que podrien crear col·lectius molt lligats i d'altres totalment aliens a les noves tecnologies sense poder-se interrelacionar.


En aquest taller hi intervindrà:
- L'empresa, Jaume Figueras Solanilla, CTO Nokia

Moderararà: Josep M. Peiró, membre del GT Smart Cities


Altres tallers de la jornada:

- 27/10 - 18 a 19 h:

Taller de discussion Medi Urbà i 5G.


- 27/10 - 19 a 20 h:

Taller de discussió Llibertats col·lectives/Llibertats individuals.



- 28/10 - 18 a 19 h:

Taller de discussió Empresa i 5G.


- 28/10 - 19 a 20 h:

Taller de discussió Transhumanisme.



- 03/11 - 9.50 a 13 h: 4a jornada Smart Cities: Impacte previsible de la tecnologia 5G

Dates: Dimecres, 28 d'octubre de 2020
Horari: De les 18 a les 19 h per videconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

4a jornada Smart Cities: Taller de discussió: Empresa i 5G

Descripció:
4a jornada Smart Cities: Taller de discussió: Empresa i 5G