Visita "Hora 20.22" **NO**

Comissió: Actes / Jornades Lúdiques (Catalunya Central)
Descripció: Visita guiada per donar a conèixer el projecte Manresa 20.22, les seves línies estratègiques i les accions dutes a terme, a través d'un recorregut pel centre històric que inclou guiatge, audiovisuals, accions artístiques i experiències en primera persona.

El Projecte Manresa 20.22 és una aposta estratègica de la ciutat, transversal i participativa, amb l'objectiu de celebrar els 500 anys de l'arribada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-s'hi prop d'un any a la nostra ciutat i en ella es va inspirar per posteriorment escriure els exercicis espirituals, aquí va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això Manresa és considerada ciutat bressol de l'ordre jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa.

Aprofitant l'oportunitat que ens brinda aquesta commemoració històrica de relleu mundial i, seguint l'exemple del pelegrí que va transformar la visió de l'Església i del món, renovar la imatge que tenim de la nostra ciutat i la imatge que oferim al món. Partint de les arrels ignasianes de fa 5 segles, hem de potenciar tant el llegat patrimonial com els valors ignasians originals (tolerància, solidaritat amb la pobresa, importància de la formació i del coneixement, esforç personal, austeritat, espiritualitat, diàleg interreligiós, resiliència, sentit de comunitat), que són plenament vigents, i que han d'impulsar la ciutat cap endavant i fer-la més sostenible, adaptada al nou entorn i econòmicament equilibrada, sense malmetre els recursos locals ni hipotecar el futur del territori. Alhora, hem de potenciar el nostre caràcter acollidor i, tal com vam acollir el pelegrí Sant Ignasi, acollir ara els visitants i turistes que vinguin a Manresa.

El recorregut de dues hores, passa per:
La Plana de l'Om, Sant Ignasi Malalt, Plaça Major, la Seu i acaba al Carrer del Balç.

Al finalitzar la visita hi haurà un tast del Mas de la Sala que inclourà:
- Caldo del Pelegrí amb verduretes
- Torrada amb Mossec del Pelegrí, Bisbe del Pelegrí, mousse d'albergínia blanca del Bages, germinat i rallat d'avellana.
- Botifarra confitada del Pelegrí
- Mousse de xocolata amb dolç del Pelegrí i un toc de sal.
- Acompanyat amb Vi de la D.O. Pla de Bages "Amor Propi" (Mas de St. Iscle)

Preu
14,70 eur. per persona.
Els nens/es fins a 8 anys, gratuït.
Dates: Divendres, 12 d'abril de 2019
Horari: Trobada a les 19.30 h. a l'Espai Manresa 20.22 - C/ Mestre Blanch, 4 de Manresa.
(Teatre Conservatori a l'espai 1522 d' El Galliner)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.