Notícies

Visita tècnica a l'autoterminal del Port de Barcelona

dimecres, 20 juny, 2018

L'autoterminal del Port de Barcelona és una terminal multimodal amb uns estàndards d'alta eficiència en operacions de manipulació de vehicles que es carreguen i descarreguen per vaixell, camió o tren. El passat divendres 15 de juny, més de 30 persones dels EIC van poder fer una visita tècnica a l'Autoterminal, companyia multimodal líder del Mediterrani amb més de 25 anys d'experiència en el sector, acompanyats pel responsable de Serveis Tècnics, Prevenció i Manteniment de l'Autoterminal, Marc Sorli. 

Tots som empresa: canvi d’esperit empresarial

dimarts, 19 juny, 2018

La comissió de Gestió Empresarial dels Enginyers Industrials de Catalunya va celebrar, el passat 4 de juny, una jornada tècnica sobre el canvi d’esperit empresarial que s’està vivint en la societat actual, global i tecnològica.

Junta General Ordinària COEIC - 14/06/2018

dijous, 14 juny, 2018
D'acord amb el que preveu l'article 24 dels Estatuts del Col•legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, es convoca Junta General Ordinària pel proper dia 14 de juny de 2018 a les 18:00 hores en primera convocatòria i a les 18:30 hores en segona, a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona.
 
ORDRE DEL DIA
 

L’ecoplanta, exemple d’economia circular

dimecres, 13 juny, 2018

“L’ecoplanta és una oportunitat per a la valorització de residus”, va exposar Xavier Elías, assessor de  l’empresa Suez i membre de la comissió de medi ambient d’EIC, durant la jornada que es va celebrar el passat dijous 7 de juny a la seu de Via Laietana.

Informe de la Comissió d'Experts sobre la Transició Energètica

dimecres, 6 juny, 2018

Dins la Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible, es va celebrar a la seu de Via Laietana una jornada sobre l’Informe de la Comissió d'Experts sobre la Transició Energètica. Jorge Sanz, president de la comissió, va explicar la constitució i l’objectiu de la comissió, així com, els diferents capítols del document.

10% de descompte en el curs Europeu Superior de Seguretat contra incendis

dimecres, 6 juny, 2018

Els col·legiats/associats dels Enginyers Industrials Catalunya gaudiran d'un 10% de descompte en el curs Europeu Superior de Seguretat contra incendis que organitza Cepreven. El curs atorga una certificació europea CFPA (Confederación de Asociaciones de Seguridad contra Incendios), que està reconeguda en els 16 països d'Europa.

La CFPA és l'organisme formal que reuneix a les organitzacions reconegudes de Seguretat contra Incendis que existeixen als països de la UE.

Cap a una nova mobilitat amb el Gas Natural Liquat

dimecres, 6 juny, 2018

Les alternatives a la utilització de derivats del petroli en la mobilitat se centren, normalment, en els turismes i, com a màxim, en les furgonetes. És evident que existeixen altres formes de mobilitat i, en moltes d'elles, el Gas Natural Liquat (GNL) presenta possibilitats sobretot per fer front els impactes mediambientals. En els darrers tres anys, s’ha signat l’acord de París sobre canvi climàtic i la Unió Europea ha fixat objectius ambiciosos per a reduir de forma dràstica les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI).

Els Enginyers de Catalunya atorguen el Premi Indústria 4.0 a Effitronix

dimarts, 5 juny, 2018
  • Joan Carles Casas, president de la Comissió Indústria 4.0: “La indústria 4.0 va més enllà de la manufactura, evoluciona i abasta l’activitat de cada un dels sectors econòmics”
  • Prop de  250 enginyers van poder conèixer les novetats de l’edició d’enguany de la Hannover Messe
  • La Comissió Indústria 4.0 està formada per membres del col·legis catalans  d’Enginyers Agrònoms; d’Enginyers de Camins, Canals i Ports; d’Enginyers Industrials; d’Enginyeria Informàtica i de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació