Pere Palacín i Farré

És enginyer tècnic industrial en l’especialitat de màquines elèctriques per l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona, enginyer industrial elèctric i màster en Gestió i Organització d’Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), diplomat per l’IESE Business School i doctor en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Ramon Llull (URL).

El 1983 inicia la seva trajectòria professional a la companyia elèctrica Enher, al Centre de Control de Moviment d’Energia. Entre el 1984 i 1987 exerceix de professor d’Electrotècnia a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona de la UPC. El 1987 s’incorpora a Red Eléctrica de España, com a responsable de l’Àrea de Xarxes Elèctriques de l’Oficina Tècnica Catalunya-Aragó, càrrec que ocupa fins al 2001. El 1998 col•labora amb l’empresa OMEL en la posada en funcionament del mercat intradiari elèctric espanyol.

Entre el 2001 i el 2013 ha estat professor a l’Institut Químic de Sarrià, on des de 2002 fins al 2015 també ha exercit de director de Seguretat. Des de l’any 2011 és catedràtic de la URL impartint assignatures energètiques del grau i màster d’Enginyeria Industrial de l’Institut Químic de Sarrià.

Paral•lelament a la seva trajectòria professional, ha format part de diferents grups de recerca i ha participat activament en entitats associatives vinculades al sector de l’energia, com la Comissió d’Energia del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, de la qual és membre.

Des de 2013 és el Director General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya. Des de juny de 2017 és també el nou degà del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya