Visita la planta de desballestament i el magatzem de La Cabaña

dijous, 16 març, 2017

 

Una vintena de col·legiats es va desplaçar fins a Vilanova del Vallès el darrer dilluns 13 de març per a visitar la planta de desballestament i el magatzem de La Cabaña a Vilanova del Vallès.

Durant la visita, els assistents van poder conèixer el procés de desballestament i l’emmagatzematge dels recanvis. El desballestament segueix 10 passos:

  1. A l’entrada al recinte, els vehicles són donats de baixa de tràfic.
  2. Els operaris treuen les llantes i els pneumàtics dels vehicles.
  3. Tot seguit, buiden els líquids per dalt (succionant l’anticongelant, el líquid de frens, etc.) i per baix per gravetat (l’oli, la valvulina, etc.).
  4. Posteriorment, s’extreu el motor i els elements relacionats amb la tracció, com els alternadors o els embragatges.
  5. Desmuntar altres components com els para-xocs, quadres de comandament, fars, pilots, motors de vidres de portes, portes.
  6. Es procedeix a treure els elements que queden: principalment xassís i carrosseria, però també altres com seients.
  7. És el moment de portar-ho a la campa, un solar lliure on s’estacionen els vehicles un període més o menys llarg, depenent del model.
  8. Passat aquest període, el vehicle passa a la premsa, on es compacta i queda reduït a un bloc.
  9. Aquest bloc s’envia a un gestor de ferralla que el fragmenta per enviar-ho a una siderúrgia amb l’objectiu de fondre’l.
  10. Els recanvis recuperats (unes 120.000 referències) s’emmagatzemen de manera automàtica: les peces grans en contenidors i gàbies, i les peces mitjanes i petites en 10 armaris automàtics verticals tipus ‘shuttle’.