Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

“No ens hem de preguntar què fer per aconseguir la recuperació econòmica de Catalunya després de la crisi derivada per la COVID-19, ens hem de preocupar per com fer-ho” va defensar -contundent- el catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López Casasnovas, durant la segona sessió del Cicle de Conferències “La indústria, vector de recuperació econòmica a Catalunya” que es va celebrar el passat dimecres 10 de juny.

El catedràtic va fer una crida a evitar la improvisació i a treballar en la innovació en els processos i les estratègies sobretot en l’àmbit de la indústria química-farmacèutica, de la transició ecològica, de la mobilitat i de la construcció i de la compra pública.  “La meitat dels recursos europeus vindran en format de projectes de reconversió i en aquest àmbit competitiu és on les associacions i col·legis professionals jugaran el seu paper” va anunciar Guillem López Casasnovas.

"El teixit productiu actual català no és bo per fer més del que ja fa però sí per fer coses diferents” va recomanar el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, tot assenyalant que “cal recolzar al sector jove innovador i a les startups que són els que volen defugir de les maneres de fer de l’status quo”. Pel que fa a la fiscalitat, Guillem López Casasnovas va pronosticar que la pressió fiscal tal i com s’entén fins ara serà difícil de sostenir i que canviarà a favor dels impostos patrimonials, de l’increment de taxes i d’una major imposició ambiental sobre sucres i plàstics, entre d’altres variants.

López Casasnovas va defensar que “la fàbrica del món no està a la Xina, cal mirar als Estats Units que és on està la fàbrica de crèdits. Actualment, l’avantatge competitiu el dona el capital social i no la mà d’obra barata”.

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Compartir