Els EIC, a la cerimònia d'obertura del 10è Congrés Mundial d'Enginyeria Química

divendres, 6 octubre, 2017

El pavelló 8 de Fira de Barcelona ha acollit la cerimònia d'obertura del desè Congrés Mundial d'Enginyeria Química, el major esdeveniment d'enginyeria química del món que té lloc des de l'1 al 5 d'octubre. Aquest congrés està organitzat per EFCE-Spain Group, del qual en són membres els Enginyers Industrials de Catalunya (EIC). Per aquest motiu, Jordi Renom, president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC), ha estat present en aquest acte.

D'altra banda, en aquest acte s'ha aprofitat per reconèixer la feina realitzada recentment o fa un temps a científics joves i sèniors. A aquests perfils destacats per la contribució al desenvolupament de la recerca i la innovació se'ls hi ha fet entrega d'un reconeixement davant de tots els assistents a la cerimònia d'obertura. 

El 10è Congrés Mundial d'Enginyeria Química integra, a més, dos congressos europeus sobre aquesta matèria i més de 20 esdeveniments paral·lels en els quals es tracten els grans tòpics del present i del futur de la Humanitat. Els temes que s'aborden són sobre l'actualitat de l'enginyeria química i compta amb un programa industrial enfocat als quatre grans reptes globals actuals: energia, aigua, alimentació i nutrició, i salut i benestar, els quals estan molt lligats als objectius de desenvolupament sostenible.

El lema del congrés és Solucions per als Desafiaments Globals, és a dir, allò que la enginyeria química aporta a la societat: solucions als problemes que afecten a la societat. S'hi poden trobar un total de 12 plenaris; 95 conferències destacades; 1.500 ponències orals; 2.000 pòsters; i més de 3.700 treballs rebuts que s'exposen sobre els darrers desenvolupaments i tendències de l'enginyeria química.

Aquest congrés també ha estat possible gràcies a l'Associació Nacional de Químics d'Espanya (ANQUE); la Societat Espanyola de Química Industrial i Enginyeria Química (SEQUI); i l'Associació de Químics i Enginyers de l'IQS (AIQS).