Presentació del llibre: "Economia en el Canvi Climàtic" de Joan Vila

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: La presentació anirà a càrrec l'autor del llibre Joan Vila, enginyer industrial, enginyer en Tecnologia de Paper per l'Escola de Grenoble, CEO de l'empresa LC Paper de Besalú, president de la Comissió d'Energia de la PIMEC, professor de la UDG i publica sovint articles sobre Economia i Energia en el Diari de Girona

El llibre vol ajudar al lector a comprendre els camins per tractar de resoldre la crisi climàtica que pateix la Terra. Lluny de basar-se només en els canvis tecnològics passa revista als problemes econòmics que fan que la tecnologia no sigui capaç de frenar ella sola l'augment de concentració de CO2. També analitza com a nivell català i per comarques els gasos causant de l'escalfament del planeta.

Algunes de les propostes que hi figuren són estrictament econòmiques i fiscals, per exemple com taxar les matèries primes i despenalitzar el valor afegit, i altres propostes són financeres, per exemple com reduir el consum.

El llibre posa èmfasi en la necessitat de canvis aconductals de la societat, ajustar el consum a les necessitats de la ciutadania i no fer ús d'excessos de materials ni de serveis.

Finalment proposa solucions per a Catalunya a mig termini i quin ha de ser l'escenari per a l'objectiu final el 2050, quan l'economia estigui completament descarbonitzada.

El llibre compta amb un pròleg del Dr. Ramon Folch. En el llibre hi hi ha més que números, hi ha valoracions d'intangibles, reconeixement de fenòmens socials i d'actituds. La versalitat polièdrica també és interessant. El present assaig és una obra en bona mesura socio-ecològica que para una especial atenció a determinades emergències temàtiques, les que més interessen a l'autor i les que coneix millor. No és una denúncia més . És una argumentació que exposa la viabilitat d'un nou ordre. Proposa fites assolibles, dona idees implementades, tant a nivell global com local. Tot plegat, una font pro positiva suggeridora per altres empresaris i, tant o més, per a governants de tot nivell



Organitzen les comissions d'Energia i Canvi Climàtic i Economia Circuar
Dates: Dilluns, 4 d'octubre de 2021
Horari: A les 18 h per videconferència i presencial

Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Presentació del llibre....

Descripció:
Presentació del llibre: "Economia en el Canvi Climàtic" de Joan Vila