Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

- Víctor Obach, ex Director del Centre de Perfeccionament de l'Enginyer (CPI).

Avui ens parlarà un company amb una valuosa i extensa trajectòria professional a l'àmbit informàtic, del qual n'és pioner, i al de l'ensenyament.

Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC, promoció 104.

Va començar la seva tasca professional el 1959 a MOBBA, fàbrica de bàscules i balances de Badalona.

L'any 1969 va posar en marxa el primer ordinador electrònic instal·lat a Badalona. El 1971 l'empresa va ser adquirida per la multinacional PIHER de components electrònics la qual li va encarregar que arrenqués la informàtica de la fàbrica de Badalona. El gener de 1973 va ser nomenat Adjunt a la Presidència del grup PIHER amb responsabilitat sobre la gestió de la informació de totes les empreses del grup. El 1977 va ocupar el càrrec de director del departament d'informàtica del Centre d'Estudis i Assessorament Metal·lúrgic (CEAM) que ajudava a la informatització de totes les empreses associades. La Fira de Barcelona el va nomenar vocal del Comitè Organitzador de la Fira de Mostres. El 1981 la Generalitat de Catalunya el va fer membre de la seva Comissió Tècnica d'Informàtica i el mateix any va ocupar la Presidència de la Convenció Informàtica Llatina (CIL 81). El 1984 l'Ajuntament de Barcelona el va designar membre del Projecte de Planificació de les necessitats informàtiques i de telecomunicacions dels Jocs Olímpics de 1992.

Va començar la seva tasca docent a l'Acadèmia Febrer quan encara no havia acabat la carrera. Va ser professor d'informàtica a les primeres edicions del màster ADE(Administració i Direcció d'Empreses) d'ESADE. El 1969 l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya va crear el "Centro de Perfeccionamiento del Ingeniero" (CPI), essent nomenar director, càrrec que va haver de deixar el 1973 per les noves obligacions professionals al grup PIHER. La "Fédération Européenne d'Associations Nationales d'Ingénieurs" (FEANI) el va nomenar membre del seu Comitè d'Educació i també va ocupar la Vicepresidència del "UNESCO International Working Group on the Continuing Education of Engineers".

El 1986 va decidir crear el seu propi despatx de consultoria informàtica, activitat que exerceix fins que es jubila el 1999.
Dates: Dimarts, 19 d'octubre de 2021
Horari: A les 10h per videoconferència (Zoom)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.