Presentació del SIORD (Sistema de Intercambio de Información de los Operadores de Distribución)

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: FLEXIBILITAT A LA XARXA DE DISTRIBUCIÓ ELÈCTRICA

Cicle de jornades sobre Gestió d'actius i Automatització de xarxes per al sector elèctric i industrial

La transició energètica porta associada un important desenvolupament de les energies renovables i la seva connexió a la xarxes. Les xarxes de Transport i Distribució necessiten evolucionar el seu model operatiu per afrontar nous reptes i realitats. Aquests canvis seran també una oportunitat per tots els agents connectats a la xarxa elèctrica per una nova gestió de l'energia.

En anteriors jornades hem tractat com la digitalització i la intel·ligència artificial poden convertir-se en eines per a la gestió de manteniment d'actius de les xarxes de transport i distribució.

Jornada II: Flexibilitat a la xarxa de distribució elèctrica. Projecte SIORD, Sistema d'informació dels Operadors de Xarxa de Distribució

Actualment s'està incrementant el volum d'unitats connectades al sistema elèctric, sobretot a la xarxa de distribució: generació distribuïda, punts de recàrrega de vehicle elèctric, insta·lacions d'emmagatzemament, etc. Aquest nou escenari requereix una major monitorització en temps real dels recursos distribuïts, com a pilar bàsic per implementar les solucions de digitalització i intel¿ligència artificial que vam veure a la jornada anterior. Tal i com reconeix la Regulació Europea, caldrà operar de forma flexible els recursos connectats a la xarxa de distribució per poder fer un ús més eficient de la infraestructura elèctrica i millorar els índex de qualitat de subministrament.
En aquest context, tots els Distribuïdors han llençat una iniciativa pionera per desenvolupar la nova plataforma SIORD (Sistema d'informació dels Operadors de Xarxa de Distribució) per unificar l'intercanvi d'informació en temps real entre els recursos distribuïts i tots els Distribuïdors d'una forma senzilla, eficient i assequible.

Per conèixer aquesta plataforma que pot ajudar a assolir els reptes de la transició energètica, el proper dia 28 de setembre de 2021 tindrà lloc una conferncia-cèol·loqui amb la participació de dos representants del Grup de Treball que està elaborant el projecte SIORD:

Hi intervindran:
- Daniel Daví, líder en implentació de la regulació europea i nous rols del DSO a ENDESA (e-distribución redes)
- Albert Estapé, vicepresident d'ASEME (Associació d'Empreses Elèctriques)
Presenta: Lluis Pinós, president del GT sobre Transport Distribució i Comercialització d'Energia Elèctrica

Inscripcions d'última hora: Trucar al 933192300 i sol.licitar l'enllaç de connexíó (fins les 18h)
Dates: Dimarts, 28 de setembre de 2021
Horari: A les 18.30 h per videconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Presentació del SIORD

Descripció:
Presentació del SIORD (Sistema de Intercambio de Información de los Operadores de Distribución)