Tecnologies per a la descarbonització i l'electrificació d'una societat sostenible davant dels reptes del 2050

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: En resposta als requeriments europeus, Espanya ha preparat el "Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC) 2021-2030" on es defineixen els objectius de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, de penetració d'energies renovables i d'eficiència energètica considerant les tecnologies actualment disponibles.

Al mateix temps, determina les línies d'actuació i el camí que, segons els models utilitzats, és el més adequat i eficient, maximitzant les oportunitats i beneficis per a l'economia, l'ocupació, la salut i el medi ambient; minimitzant els costos i respectant les necessitats d'adequació als sectors més intensius en CO2 per arribar al 2030.

No obstant, els objectius han de continuar per aconseguir fites abans de 2050 en base a noves tecnologies que en els propers anys aniran adquirint maduresa i es consolidarà la seva implantació.

En aquesta presentació es presenten i discuteixen aquestes noves tecnologies necessàries per dur a terme els canvis i les modificacions que dins d'un marc econòmic i fiscal permetin la transició energètica a la indústria, al transport així com en altres sectors per tenir una societat sostenible descarbonitzada i competitiva.

La conferència anirà a càrrec del professor Dr. Juan Ramon Morante, IREC & UB.

El Dr. J.R. Morante és, des de 1985, professor catedràtic de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. Des de 2009 és director de l'Àrea de materials avançats per a energia de l'Institut de Recerca Energètica de Catalunya, IREC, i a finals de 2015 va ser nomenat director d'aquest institut públic de recerca.

Anteriorment va ser Vicedegà i Degà de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, director del Departament d'Electrònica d'aquesta universitat, cap d'estudis en Enginyeria Electrònica i co-coordinador del màster interuniversitari en Energia.

Actualment, està enfocat en la implementació de les energies renovables; l'impacte ambiental de l'energia, les alternatives sostenibles en mobilitat; l'emmagatzematge de l'energia així com l'impacte de la transició energètica a la indústria.

És coautor de més de 600 publicacions. Té 24 patents, ha estat assessor de 50 tesis doctorals, ha participat / coordinat nombrosos projectes en diferents programes internacionals i industrials (> 55). Ha organitzat diverses conferències científiques tecnològiques internacionals en diferents camps de la ciència, la tecnologia i la innovació. Ha estat distingit amb la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya.


Organitza: Comissió d'Energia - GT Energies Primàries
Dates: Dimarts, 16 de juny de 2020
Horari: A les 18 h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Professor Juan Ramon Morante
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Tecnologies per a la descarbonització i l'electrificació d'una societat ...

Descripció:
Tecnologies per a la descarbonització i l'electrificació d'una societat sostenible davant dels reptes del 2050