PLACES EXHAURIDES: Visita a la central logística de Carrefour

Comissió: Comissió Gestió Empresarial: Grup de Treball Logística
Descripció: La cadena de supermercats Carrefour és un dels líders del sector de l'alimentació a Catalunya i té presencia a l'estat espanyol des de 1973. Actualment opera 194 hipermercats, 115 supermercats Carrefour Market i 576 supermercats Carrefour Express.

Per la preparació de comandes, Carrefour ha optat per un model de flux tens, eliminant estoc intermedis durant la cadena d'aprovisionament. D'aquesta manera, transmeten cada dia a cada proveïdor la quantitat exacta que s'ha de subministrar en la següent entrega, que es reparteix a cada botiga de manera immediata.

Tot i que els avantatges són evidents, també ho són els riscos. Aquest model requereix una excel·lent sincronització entre aprovisionament, magatzem i transport. A nivell operatiu és necessari un sistema de classificació de caixes d'alta capacitat, per poder realitzar les tasques de ventilació durant les poques hores que hi ha entre la recepció i l'expedició.

La plataforma de la ZAL és una de les més important d'Espanya. Operada des de l'inici, al 2008, per DHL, ha tingut múltiples ampliacions fins arribar a la configuració actual. Inclou una zona d'entregues ergonòmiques, una estació de lectura amb càmeres de 5 cares, dos sorters connectats entre si i amb sortides diferenciades per hipermercats, supermercats i botigues de conveniència, que inclouen un gran nombre de benzineres.

Ens atendrà Eduard Pena, responsable de la explotació del centre de mercaderia seca i refrigerada.

A les 11 h a la ZAL c/cal Truco, 23-45, 08820 Barcelona, 15 minuts abans de començar la visita. Cal estar allà a les 10.45 h.

Places limitades a 25 persones. Cal presentar el DNI

Visita només per a associats/col·legiats.

Dates: Dilluns, 2 de març de 2020
Horari: A les 10.45 h a la ZAL c/cal Truco, 23-45, 08820 Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.