Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: 'Hi intervindrà:
-Fernando Porta, ex Director Corporatiu d'Innovació, Medi Ambient i Relacions Institucionals del GRUP AGBAR.

Avui ens parlarà un company amb una extensa i valuosa trajectòria professional en el sector de l'aigua potable espanyol i en el món associatiu dels serveis d'aigua.
És Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC (Promoció 112) i va cursar el Programa de Direcció General de l'IESE.

Va començar la seva trajectòria professional al novembre de 1970 a la Societat General d'Aigües de Barcelona, S.A. A l'Unitat Operativa del Grup Aigües (Corporació Agbar S.A) va ocupar els càrrecs, de Director Regional a Galícia de l'empresa AQUAGEST (filial d'Aigües de Barcelona), de Director Regional de la mateixa a la Costa del Sol Occidental i d'Adjunt a la Direcció General, com a Secretari Administratiu d'Organització. A Aigües de Barcelona ha estat Cap del Servei Comercial, Director Comercial, Director de Personal, Director Financer, Vicesecretari General, Secretari General Tècnic, Adjunt a Direcció General i Director de Coordinació Mediambiental i Institucional. Al Grup Agbar va ser el Director Corporatiu d'Innovació, Medi Ambient i Relacions Institucionals. A Aguas de Valencia i a Omnium Ibérico va ocupar els càrrecs de Conseller Delegat i Director General. També ha estat el Vicepresident Executiu i Gerent General de la Fundació Agbar A més, va pertànyer al Directorio de Aguas Argentinas, S.A.

Va estar el Secretari General de la delegació catalana de la Liga Empresarial del Medio Ambiente. Membre de la Junta de Govern de l'Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya (ASAC) com a representant del sector de les grans empreses. A l'Asociación Española de Abastecimiento de Aguas y Saneamiento (AEAS) va ocupar els càrrecs de Secretari Tècnic, Secretari General, Vocal del Consell de Direcció, Coordinador de les Comissions Tècniques, membre de la Comissió Executiva, Vicepresident i President. A l'octubre de 2002 va ser anomenat Membre d'Honor i va ser distingit amb "La Gota Azul" el maig de 2013. A la European Federation of National Associations of Water Services in the EU (EUREAU), com representant a l'AEAS va ocupar els càrrecs de Vicepresident de la Comissió de Legislació i Economia, vocal del Consell de d'Administració, membre de la Comissió Executiva, Vicepresident i President.

Ha estat membre individual de la Comissió de Medi Ambient de la UPC i membre, com a expert, de la Comissió de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Barcelona.

És autor de nombroses ponències, presentades en congressos i seminaris nacionals i internacionals, de varis articles publicats en revistes professionals, i coautor i coordinador del llibre "Management Systems of Drinking Water Production and Distribution Services in the EC Member States in 1992".

També ha estat membre de les Comissions de Gestió Empresarial, Medi Ambient, Acció Social i Jubilats i Prejubilats (a la qual encara pertany) de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya.

Comissió de Jubilats i Prejubilats
Dates: Dimarts, 7 de maig de 2019
Horari: A les 11h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.