Visita guiada La tecnologia DRON

Comissió: Jornades Lúdiques (Vallès)
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Vallès, organitza el pròxim divendres, 27 de juliol, una visita guiada a les instal·lacions de la Bcn Drone Center.

Drone Center és una infraestructura de proves de drons de les només deu que hi ha al món dedicades a proves per a aplicacions civils. Disposa d¿un espai aeri propi segregat per l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA) que ocupa 2.500 ha de superfície i 4.000 peus d'alçada, i que està a la disposició de qualsevol centre de recerca, empresa, administració o universitat per a dur-hi a terme vols experimentals, jornades de demostració i cursos de formació. Disposa també d¿una finca pròpia de 14 ha on es troba la seu del BCN Drone Center, en un edifici bioclimàtic i autosuficient energèticament. Les instal·lacions compten amb centre de control, hangar, taller i sala de reunions. La finca està situada al Moianès, a només una hora de Barcelona, i compta amb dues pistes, punts de control fotogramètric, diana de resolució efectiva, dianes de cal·libració radiomètrica i estació meteorològica. En els darrers dos anys científics i enginyers de 55 països dels 5 continents han visitat el centre per rebre formació i per fer ús d'aquesta infraestructura.

EXPERIÈNCIA BCN Drone Center ha estat creat i impulsat per l'empresa CATUAV, que amb més de 16 anys de trajectòria en el sector és una de les més antigues d¿Europa. CATUAV ha treballat en projectes de l' Agència Espacial Europea a Bòsnia per a la detecció de mines antipersona i també per projectes d¿empreses privades i de diverses administracions de Catalunya, Andalusia, Aragó, Madrid i Extremadura.

Al llarg de la seva trajectòria ha guanyat els següents premis nacionals i internacionals: Primer premi en el concurs Drone Social Innovation Award com a millor missió humanitària de l'any | Finalistes en el concurs Drones for Good celebrat a Dubai davant del Primer Ministre dels Emirats Àrabs Units | Guanyadors de la millor aplicació EGNOS del concurs organitzat per l'Agència Europea de Navegació per Satèl·lit (GSA) celebrat a Munich | Guanyadors del Premi Serveis Robòtics 2015 (Col·legi d'Enginyers).

Programa
09:00 h Recepció i benvinguda - Jordi Santacana i Marc Beltran
09:30 h Tecnologia Dron - Jordi Santacana i Marc Beltran
10:00 h Control de missió i vol - Jordi Salvador
11:00 h Marc Normatiu - Jordi Salvador
11:30 h Vol multicòpter - Jordi Santacana
12:00 h Aplicacions actuals i de futur - Jordi Santacana
12:30 h Preguntes, debat i cloenda BCN Drone Center
Dates: Divendres 27 de juliol de 2018, als espais de BCN Drone Center (camí de l'Espinoi s/n, 08180 Moià).
Horari: De 9 a 13:30 h
Preu: 25 Eur+IVA
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.