Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:
- José Mª Giménez, ex director general i conseller de Proyectos de Desarrollo Energético, SA, del Grup ENHER-ENDESA.

Avui ens parlarà un company amb una extensa i valuosa trajectòria professional en el sector elèctric.

És perit industrial per la EITIB, Dr. Enginyer Industrial per la UPC, PDD per l'IESE, Diplomat en Direcció i Administració d'Empreses per CEPADE i Diplomat en Qualitat Formació Ocupacional per la UPC.

Des de 1963 a 1979 va ocupar diversos càrrecs a Companyia de Fluid Elèctric i a Hidroelèctrica de Catalunya: Tècnic del Departament de Proteccions, Assaigs i Laboratori Elèctric; Cap del Departament d'Estudis, Qualitat del Servei i Proteccions i Cap del Departament de Projectes i Construcció de Centrals Elèctriques i Subestacions. Des de 1979 fins a 1997 va estar membre dels Consells d'Administració i responsable de l'estratègia de les empreses del sector energètic: Equipgas, Serensa, Cida Hidroquímica i Companyies Agrupades de Serveis Tècnics (holding HITCASA filial d'Hidroelèctrica de Catalunya i de Catalana de Gas pertanyents a la Corporació Industrial Catalana), Cap del Departament d'Energia i Combustibles d'HEC, Cap del Departament de R+D d'HEC, membre del Comitè de Direcció del Programa de Recerca Electrotècnica del sector elèctric espanyol (PIE/PIU-UNESA), representant espanyol dels projectes COM y CAM en la IEA, membre del Consell de Direcció a Tèrmiques del Besós, empresa filial d'ENHER i HEC, i Director de Desenvolupament projectes cogeneració a la zona catalana de Iberdrola HI Holding. Des de 1990 fins a 1997 va participar con expert en gas i carbó dels grups Iberdrola i ENDESA en projectes energètics de generació d'electricitat a l'Argentina, Colombia i Perú.

Des de 1997 fins a 1999 va ocupar els càrrecs de Director General i de Conseller de Proyectos de Desarrollo Energético, SA (PRODENER), empresa filial del Grupo ENDESA.

Ha estat Professor no Numerari i Professor Associat en la càtedra d'Electrotècnia a l'ETSEIB, membre de la Junta Directiva del Grup de Gestors Energétics de Catalunya, membre de la Societat Catalana de Tecnologia (Institut d'Estudis Catalans), membre de la Comissió d'Energia del COEIC i ponent del Grup Power Quality, conferenciant en seminaris d'universitats i foros especialitzats del sector energètic en jornades tècniques sobre noves fonts energètiques de nous combustibles.

Des de 1999 fins avui en dia, es dedica al lliure exercici de la professió d'enginyer industrial com a Consultor Senior Electrotècnic i Soci de Taller d'Estudis Palop, SL (TEP), desenvolupant, entre altres, projectes i estudis per a grans infraestructures a Catalunya a l'àrea de consultoria.

Dates: Dimarts, 12 de juny de 2018
Horari: A les 10 hores a la seu dels EIC
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.