Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: José M. Roqueta, president d'Honor de COGEN Espanya.

Avui ens parlarà un company amb una extensa i valuosa trajectòria professional en el camp de l'energia, principalment en el sector del gas, i en el de l'ensenyament.
És Dr. Enginyer Industrial per la UPC i va cursar estudis a l'IESE.

A la seva trajectòria professional destacarem: Els anys 1964 i 1965 va treballar a Idom Barcelona. L'any 1965 va entrar a Catalana de Gas on fins el 1974 va estar el responsable de la planificació per al desenvolupament del gas natural, essent anomenat l'any 1969 Subdirector General de Planificació i responsable de la conversió a gas natural i del desenvolupament geogràfic d'aquest combustible. De l'any 1974 fins el 1982 va exercir com a Director General de Serveis Energètics, SA (100% de Catalana de Gas). L'any 1982 va crear la seva pròpia companyia d'Assessoria Energètica, AESA, portant a terme les primeres plantes de cogeneració amb turbines de gas a Espanya, que ha esdevingut una empresa altament especialitzada en cogeneració. També va ser pionera en l'ús de la Biomassa per sistemes de calefacció de Districte. Els anys 1983 i 1994 va rebre, respectivament el XI i el XXII "Premi a la Creativitat" del COEIC. Va dur a terme estudis i va donar consells i cursos de formació en cogeneració per al Govern espanyol, argentí i mexicà. Des de l'any 2002 fins el 2007 va ser assessor del Parlament Europeu donant suport tècnic a la ponent parlamentari de la Directiva Europea de Cogeneració. Va actuar com a enginyer consultor per al projecte 22 del Poble Nou. A partir de 2010 ha impulsat la internalització d'AESA (Mèxic i Colòmbia).
A la seva trajectòria docent citarem: L'any 1965 va començar com a professor assistent a l'ETSEIB en matemàtiques, termodinàmica, calor i fred. El 1983 es va unir a la Càtedra de Projectes d'Enginyeria com responsable de curs, obtenint l'any 1987, per concurs d'oposició, el lloc de professor titular. Des de 1985 fins ara ha impartit diversos cursos de cogeneració a tot Espanya.
D'altra banda, és membre de l'AEIC/COEIC, va fundar COGEN Espanya (membre nacional de COGEN Europa) i President fins al 2014, any en el qual va ésser anomenat President d'Honor.
Dates: Dimarts, 6 de març de 2018
Horari: A les 10 h a la seu dels EIC
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència Sr. Roqueta