La importància de la Inversió Socialment Responsable: els models de la Mútua dels Enginyers i Caixa d'Enginyers

Comissió: Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular
Descripció:
A la Cimera sobre Canvi Climàtic de París al desembre 2017 la Comissió Europea es va comprometre a presentar, abans de tres mesos, un Pla d'Acció sobre Finances Sostenibles. Han organitzat pel 22 de març la conferència sobre el Paper del Serveis Financers en la Transició cap una Economia Sostenible.

El repte per la Unió Europea per complir els acords de París i dur a terme la transició energètica és captar 180000 milions d'euros anuals d'inversió dins del sector privat. Per això integraran el criteri de sostenibilitat en les regulacions dels gestors de fons i en els inversors institucionals. Es tracta de tenir un llenguatge comú pel que es considera verd i sostenible establint estàndards europeus i un catàleg de bons verds i fons d'inversió verds. La Comissió considera que els bancs necessiten més incentius per implicar-se en l'economia verda i per això examina formes de modificar les obligacions de capital per accelerar inversions i crèdits.

Per tal de familiaritzar el nostre col·lectiu amb aquest tipus de productes la Caixa d'Enginyers i la Mútua dels Enginyers ens explicaran els productes que comercialitzen amb aquestes característiques .

Hi intervindran:
- Joan Antoni Fernández, Director Àrea Tècnica i d'Estalvi de la Mútua dels Enginyers
- Xavier Fàbregas, Director General de Caixa d'Enginyers Gestió

Dates: Dijous, 1 de febrer de 2018
Horari: A les 18.30 h a la seu dels EIC
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.