POSPOSADA 29/11: La cadena de blocs (blockchain) i les seves aplicacions (Bitcoin, smart contactes) - 2a jornada

Comissió: Comissió Societat Digital
Descripció: Des de la comissió TIC dels EIC hem organitzat aquestes jornades perquè a través d'elles podem ajudar a aclarir tots aquests dubtes, si més no, a donar les bases suficients perquè la gent esdevingui autònoma a l'hora de respondre aquelles que puguin quedar pendents i per poder continuar la recerca per si mateixa.

Hem repartit la matèria en dues sessions de dues hores cadascuna per assegurar una bona comprensió ja que per fer-ho cal dominar uns quants conceptes. D'aquesta manera també hi haurà més diversitat de ponents i més temps per a la intervenció del públic. Per assolir la visió de conjunt i la profunditat de coneixement desitjades us recomanem que assistiu a totes dues sessions.

L'objectiu d'aquestes dues sessions és assegurar la comprensió del concepte i les propietats de cadena de blocs (blockchain en anglès) i introduir els fonaments d'alguns dels projectes que l'utilitzen, com ara les monedes criptogràfiques (per exemple el Bitcoin) o els contractes intel·ligents.

Presentació
Gràcies al fet que des de fa un cert temps el terme Bitcoin ha esdevingut habitual en els mitjans de comunicació generalistes potser sabem que és una "cosa" molt cara, que és un "producte" molt atractiu per cert tipus d'inversors, que és "el futur" i tots els bancs estan incorporant "experts" en aquesta matèria, etc. Però què sabem més enllà d'aquestes idees simples i amb poc fonament? Sabem, per exemple, qui i com es creen els Bitcoins? Com se n'estableix el preu? A on en podem aconseguir? Com els podem utilitzar? Què sabem del blockchain o cadena de blocs, la tecnologia sobre la qual es fonamenta el Bitcoin? Quines propietats té? Hi ha d'altres projectes que utilitzin blockchain? Aquesta tecnologia podria ser interessant per a mi? Puc endegar un projecte basat en blockchain?

Consulta el programa detallat aquí

Consulta el programa de la 1a jornada - 08/11/2017
Dates: Dimecres, 15 de novembre de 2017
Horari: A les 18.30 h a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.