Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Josep M. Rosanas, professor emèrit de l'IESE.

Avui ens parlarà un company amb una valuosa trajectòria professional en el camp de la docència universitària i l'impartida a les Escoles de Negocis.

Pertany a la Promoció 113, especialitat Tècniques Energètiques. Va cursar el Màster en Direcció d'Empreses a l'IESE entre els anys 1969 i 1971. Va fer el PhD per la Northwestern University d'USA, que va acabar l'any 1976, en l'especialitat d'"Accouting and Information Systems". El 1981 va obtenir el títol de Dr. Enginyer Industrial per l'ETSEIB (UPC).

L'any 1971 va estar contractat per l'IESE com "Instructor". A l'any següent, i d'acord amb l'escola de negocis, va anar als Estats Units a fer el PhD. Es va reincorporar a l'any 1976 i des de 1981 va compaginar l'IESE amb l'ensenyament d'Organització d'Empreses a la UPC, essent-ne professor titular des de 1986 fins al 1990. Va estar un dels fundadors de l'"European Accounting Association" i membre del Comitè Executiu d'aquesta durant la dècada dels anys 80. L'any 1990 va ser convidat a formar part de l'equip inicial de la Universitat Pompeu Fabra i va ser vicerector i membre de la Comissió Gestora durant tot el període fundacional, a la vegada que Catedràtic d'Organització d'Empreses. L'any 1995 va tornar a l'IESE, institució amb la qual no va deixar de col·laborar mentre estava a la UPF. A partir de 1996 es va dedicar principalment a la recerca (en publicacions acadèmiques) i a l'ensenyament al Programa Doctoral. Des de la seva creació a l'any 2006, és titular de la Càtedra "Credit Andorrà" de Mercats, Organitzacions i Humanisme de l'IESE.
En el començament de la seva trajectòria a l'IESE va escriure (amb la col·laboració d'alguns col·legues) una sèrie de llibres de text que cobrien tot el que s'ensenyava al Màster en el seu departament, a banda de casos i altres materials docents que, en aquella època, eren "nous" a Catalunya.
Dates: Dimarts, 7 de novembre de 2017
Horari: A les 10 h a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.