Conceptes fonamentals del disseny de la il.luminació d'emergència en un edifici. Anàlisi qualitativa i desenvolupament d'un projecte eficaç

Comissió: Conferències
Descripció:

La il.luminació d'emergència ha sofert canvis de manera progressiva des que fa dècades va començar a utilitzar-se com una instal.lació de seguretat. L'avanç de la tecnologia i les normes, una major experiència i l'impuls de la tecnologia LED juntament amb el desenvolupament d'òptiques, han permès entre altres aspectes una reducció de consum, major respecte mediambiental, aplicar conceptes de disseny més integradors i major seguretat. La jornada tècnica plantejarà un objectiu basat en una necessitat i analitzés les qualitats de les diferents solucions.

Contingut:

- Introducció, eficàcia, disseny i gènesi de la necessitat.

- Filosofia dels requisits luminotècnics i normativa. Tipus d'edifici. Il.luminació d'emergència, abalisament i senyalització.

- Anàlisi dels requisits luminotècnics i procés òptic. Mesura de les magnituds pròpies de la font de llum. Ergonomia de la il.lluminació d'emergència. Refracció i reflexió de la llum. Solucions i resultats. Programari de càlcul DAISA 6.

- Procés tèrmic en font de llum LED, mesura de la radiació emesa, característiques i solucions. Control del procés de transformació d'energia elèctrica en llum i emmagatzematge d'energia (bateries)

- Senyalització d'evacuació i PCI. Ergonomia de la senyalització de seguretat, luminància, mesura de la luminància, contrast i distància d'observació.

- Procés mediambiental. Perfil mediambiental de producte.

- Manteniment i fi de vida.

- Qualitat, declaració CE i certificacions de producte.

Hi intervindrà:
- David Pérez de Albéniz, assessor tècnic d'Il.luminació.
Promoempresa
Dates: Dimarts, 23 de maig de 2017
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.