Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

Eusebi Casanelles, ex Director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Avui ens parlarà un company que pràcticament la seva trajectòria professional ha estat dedicada a donar a conèixer el món de la ciència i de la tècnica.

És Enginyer Industrial per l'ETSEIB, Estudis de Ciències Socials a l'Institut d'Estudis Socials de Barcelona, Master in Environmental Sciences per l'Universitat d'Indiana (USA) amb una beca de l'UNESCO, Diplomat en Museologia per la Generalitat de Catalunya, Curs de Gestió i Desenvolupament del Lideratge a l'IESE.

Després de treballar a la construcció de la central de Sant Adrià a FECSA l'any 1972, va ocupar el càrrec de Gerent de l'Institut de Ciències de l'Educació ICE de la UPC des de l'any 1973 fins el 1978. A l'any 1980 va treballar al Barcelona Centre de Disseny (BCD). Del 1982 al 1983 va treballar en el projecte per un futur Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya Des d'el 1984, un cop comprada la fàbrica Aymerich i Amat de Terrassa, la va dirigir fins al 2012. Paral·lelament al desenvolupament del Museu va crear el Sistema Territorial del NACTEC, actualment format per 27 museus industrials a Catalunya de temàtica distinta cadascú d'ells. Des de l'any 2000 al 2009 va exercir la Presidència de l'"International Commitee for the Conservation of the Industrial Heritatge", essent anomenat President Vitalici. Ha estat el primer President de la "Asociación Española del Patrimonio Industrial y de la Obra Pública" des de 1988 a 1991, membre de la Comissió de Museus de la Generalitat de Catalunya de 1990 a 2013 i assessor del programa de Turisme Industrial de la Diputació de Barcelona des de l'any 2001 fins al 2010.Actualment és membre de la "Comisión Asesora del Plan Nacional de Patrimonio Industrial" del "Instituto del Patrimonio Cultural de España" des de l'any 2002, membre de l'"Industrial and Engineering Comittee of Europa Nostra"des de l'any 2007, representant de l'"European Route of Industrial Heritatge" a Espanya des de l¿any 2016 i Vicepresident de Patrimoni i Relacions Institucionals del Museu de la Colònia Vidal.
Dates: Dimarts, 21 de febrer de 2017
Horari: A les 10 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.