Cares Socials de l'Enginyeria: normes, ètica i moral a l'enginyeria

Comissió: Comissió d'Acció Social
Descripció: El treball de l'enginyer es troba envoltat de normes, lleis i reglamentació que es creen, en teoria, per ajudar als dissenyadors i protegir als usuaris. A vegades, aquesta normativa pot ésser percebuda com sobreabundant, contradictòria o incompleta. També cal dir que la ciència i la tècnica evolucionen més ràpidament que el marc normatiu i legislatiu.

Els incidents i els accidents es produeixen per situacions no previstes a les normes. A més, l'aplicació d'algunes d'aquestes pot ser la causa dels incidents o dels accidents.
A part de considerar alguns casos concrets als terrenys on el conferenciant ha pogut exercir les seves responsabilitats, aquest intentarà, dins l'àmbit més tècnic de l'enginyer el més proper a la gestió empresarial, i com trobar conjuntament respostes a les preguntes i, més allà d'aquestes, pensar en el comportament que ha de tenir un enginyer en les seves funcions de concepció o de manteniment dels sistemes complexos que es troben al seu camí dia a dia.

Cada enginyer ha de poder formar la seva pròpia deontologia a partir d'una reflexió sobre les normes i les seves transgressions. La diferenciació entre les normes tècniques, morals i socials, així com a partir d'un sòlid domini dels deures i obligacions professionals.

L'objectiu d'aquesta conferència és proporcionar, a cadascun dels assistents, elements de suport per a la seva capacitat de raonar i d'avaluar, pel que fa referència a la creació de la seva consciència professional.

Ens parlarà Patrick R. Stref, enginyer Físic de la Matèria i Doctor en microelectrònica aeroespacial.
Dates: Dimarts, 13 de desembre de 2016.
Horari: A les 18.00 hores, a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.