8a edició. Competir, compartint i cooperant. Una nova època (III)

Comissió: Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública
Descripció: Avui, els canvis a la vida de les persones i de les organitzacions han augmentat de forma considerable i hem de tenir en compte, tan l'augment de la velocitat d'aquests canvis com el ventall d'opcions que es presenten a cadascun d'aquests, ja que cada vegada són de més entitat.

La introducció de les tecnologies quàntiques en els camps de la informació, les telecomunicacions, la computació, la simulació etc. ens presenten un nou escenari on les noves oportunitats de negoci es multipliquen.

D'altra banda, la participació relativa de la robòtica està modificant els llocs de treball i alterant de manera sensible aquest mercat. Així mateix, es constata l'emergència d'un model de producció basat en la replicació automatitzada de prototips funcionals d'alta qualitat.

Per tractar tot això, aprofundir sobre els efectes que tenen en les persones i les organitzacions aquest nous escenaris i exposar la manera d'adaptar se a aquests canvis, tindrem com a ponents:
- Alfons Rubio-Manzanares Fernández, economista. Desenvoluparà el tema: Are you ready for the quantum age?. Com impactaran les tecnologies quàntiques en la vida de les persones i en les organitzacions? Pot ser Barcelona una ciutat quàntica?
- Xavier Pi, enginyer industrial. Tractarà el tema de com la quarta revolució industrial (Indústria 4.0) està pressionant de forma irresistible la formació de perfils professionals híbrids, fent caure murs invisibles que han aguantat durant dècades, donant lloc a fenòmens com la denominada "convergència IT/OT".
Pere Monràs, llicenciat en medecina, emprenedor sènior i escriptor. En aquest context desenvoluparà les següents propostes:
1a. Eludir- competir (actitud de dominància: qui pot més l'algoritme o el factor humà fruit de pensar de forma convencional).
2a. Dissenyar el Meta model més apropiat per superar les insuficiències de la espècie humana davant del fet, per tal de comprendre i comprendre'ns a nosaltres mateixos com a humans.
3a. Acceptar les limitacions de la raó (model cartesià) per poder ampliar les percepcions i els filtres que la podrien bloquejar (la biologia permet, la cultura prohibeix).
4a. Explorar el model de la biomimètica com a pregunta millor que pugui donar resposta.

Miquel Subirachs, president de la Comissió dels Enginyers Industrials de les AAPP presentarà la taula i Salvador Gómez moderarà el debat i farà una breu introducció sobre el tema. Francesc Romagosa, responsable dels enginyers a l'Administració de la Generalitat, finalitzarà la sessió.
Dates: Dimecres, 23 de novembre de 2016.
Horari: A les 18.00 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència Sr. Xavier Pi, enginyer indutrial