ANUL·LADA. 1a jornada sobre pobresa energètica

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: Els Enginyers Industrials de Catalunya no podem estar cecs davant d¿aquest efecte derivat de la pobresa que és l'anomenada pobresa energètica i que, avui en dia, l'estan patint moltes famílies. Per això, l'AEIC / COEIC, a través de la Comissió d'Acció Social i amb la col·laboració de la Comissió d'Energia, ha decidit celebrar aquesta jornada amb la participació dels actors implicats: entitats socials, administracions autonòmica i local i també empreses de subministrament. La jornada es dividirà en dues parts.

La primera estarà dedicada a una valoració del problema, quantificació i complexitat. La ponència del Col·legi es centrarà en la regulació existent i en les possibles actuacions en aquesta que podrien mitigar el problema. La situació actual anirà a càrrec de persones implicades de les entitats socials, concretament de la Taula del Tercer Sector Social i de Càritas Diocesana de Barcelona. També es donarà el punt de vista de les empreses ENDESA, Aigües de Barcelona i ESTABANELL. Es tancarà aquesta part amb la visió legal, social i organitzativa que faran la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Barcelona.

A la segona part, es posaran sobre la taula les propostes de futur per a trobar procediments i mecanismes àgils i estables que ajudin a solventar el problema a les famílies vulnerables. Escoltarem a la Taula del Tercer Sector, al Director General de Càritas Diocesana de Barcelona, a la Diputada Provincial Sra. Maite Fandos, a la tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona Sra. Laia Ortiz, al Sr.Marià Morera de l'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya i als representants de les empreses Gas Natural Fenosa i ENDESA.

Tot seguit s'obrirà un debat i es tancarà l'acte amb un recull de les propostes i actuacions per a avançar en la protecció dels afectats per la pobresa energètica.

Programa complet
Dates: Dimecres, 23 de novembre de 2016.
Horari: A les 9.00 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.