Cafè dels enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: - Laura Tremosa, impulsora de les revistes tècniques a Catalunya.

Avui ens parlarà una companya que ha desenvolupat gairebé tota la seva vida professional a l'edició de publicacions tècniques.

A més de Dra. Enginyera Industrial, va estudiar l'anomenat Graduat en Psicologia i va seguir els dos cursos de Psiquiatria Social a l'Hospital Clínic de Barcelona.

En aquells temps tan díficils per al treball de les dones, i sobretot per a trobar lloc com tècnica a l'indústria, ella va estar una de les recordades pioneres en la reinvidicació laboral femenina.

Al començament de la seva activitat va treballar a una oficina técnica. Des de 1972 fins a 1979 va dirigir la revista tècnica Mundo Industrial. L'any 1979 va estar contractada per l'Ajuntament de Badalona essent destinada com a responsable de l'Àrea de Medi Ambient, fins a l'any 1982. Va tornar a la premsa tècnica creant les revistes Proyecto i Revista de Robòtica i dirigint Novamàquina (Editorial Pulsar), CIM i Automática e Instrumentación (Editorial Cetisa).

A finals de la dècada dels 60 i primers dels 70 del segle passat va ser membre de la Comissió de Cultura de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya organitzant un munt de conferències conjuntament amb el company Joan Anton Bofill Thomasa. L'any 2002 es va incorporar a l'organització del Fòrum de les Cultures on va dirigir l'equip d'operació de més de 50 congressos que es van celebrar en aquest event. A l'any 1976 va estar coorganitzadora de les "Primeres Jornades de la Dona".

Actualment, és col·laboradora i membre del Consell Editorial de la revista Automática e Instrumentación.

Cal destacar el seu llibre "La mujer ante el desafío tecnológico" (1986). També un llibre-estudi sobre la Robòtica a Catalunya i varis capítols d'un altre llibre sobre la evolució de la Logística a Catalunya.
Dates: Dimarts, 15 de desembre de 2015
Horari: De 10.00 a 12.00 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.