Disseny i càlcul d'estructures d'acer a partir dels seus modes de vinclament

Comissió: Comissió de Construcció, Urbanisme i Infraestructures
Descripció: L'anàlisi del vinclament i de les torsions en el perfils oberts, son els punts més crítics i complicats per al calculista que vol arribar a comprovar i optimitzar una estructura metàl·lica amb seguretat.

Sovint les normatives de càlcul ofereixen unes recomanacions basades en unes hipòtesis que moltes vegades no es compleixen en les estructures reals i el calculistes han de fer les seves hipòtesis sobre com seria el comportament real d'una estructura per tal d'introduir els paràmetres de disseny pertinents en les eines tradicionals de software de càlcul.

Aquesta jornada té la finalitat de mostrar un nou mètode de verificació d'estructures metàl·liques basat en l'anàlisi dels modes de vinclament l'aplicació del mètode general de verificació de perfils (punt 6.3.4 de la EN 1993-1-1), utilitzant eines informàtiques d'última generació i molt senzilles d'utilitzar per qualsevol calculista. Aquestes eines permeten modelar qualsevol condició estructural d'una construcció i simular un comportament més real perquè el calculista no hagi de basar els dissenys en les seves hipòtesis i pugui tenir així, uns criteris mes realistes per a uns dissenys més segurs.

La jornada tracta de mostrar aquestes avantatges d'anàlisis mitjançat el software especialista de càlcul d'estructures per elements finits Consteel, tot mostrant aplicacions pràctiques en casos reals per mitjà de la Enginyeria Indus Càlcul. També incorpora una part de teoria per el professor Jozsef Szalai de la Universitat de Budapest especialista en el càlcul no lineal i estabilitat en estructures metàl·liques.

Consulta el programa.
Dates: Dijous, 4 de juny de 2015
Horari: A les 9:00 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.